Machiaj & Cosmetica

#ingrijire personala #pensat sprancene #pensare profesionista #forma sprancene

Pensare profesionista acasa, in sase pasi

Sprancenele pot parea doar un mic detaliu cand vine vorba de frumusete, insa in realitate ele joaca un rol esential in conturarea unui aspect fizic irezistibil.

Iata care sunt cei sase pasi simpli de urmat pentru obtinerea unui look impecabil, fara a primi ajutorul unui cosmetician costisitor.


Forma


Forma sprancenelor trebuie sa tina cont de fizionomia fiecaruia, asadar trebuie sa stabilesti intai de toate ce tip de arcuire iti flateaza cel mai mult trasaturile.

Ia un creion si pozitioneaza-l paralel cu nasul pentru a vedea unde ar trebui sa inceapa, sa se arcuiasca si sa se termine spranceana: imagineaza-ti ca aceasta este formata din patru parti egale, primele trei trebuie sa urce iar a patra sa coboare.


Definire


Un creion pentru sprancene sau un fard special te ajuta sa-ti definesti conturul fara cusur. Poti intensifica intai forma dorita cu o culoare apropiata de nuanta ta naturala, ca apoi sa utilizezi o penseta sau alte ustensile de indepartare a firelor inestetice.

Foloseste un creion cu o tenta usor mai deschisa decat sprancenele tale, pentru un look firesc si placut.


Pensatul


Pensatul cu ata este o metoda inedita de conturare a sprancenelor. Este nevoie de un fir textil rezistent, care se infasoara la capete pe degete si apoi se ruleaza de-a lungul firelor de par in exces de cateva ori. Firele sunt smulse cu usurita, nu raman puncte rosiatice iar parul creste mai greu.

Metoda confera precizie, doar daca persoana este indemanatica. O miscare gresita poate face ravagii, asa ca se recomanda multa rabdare sau utilizarea obisnuita a pensetei.


Aranjare


Sprancenele aranjate inseamna totodata scurtarea firelor mai lungi si egalizarea lor in detaliu, pentru un look uniform. Piaptana parul in sus si taie cu forfecuta varfurile care devin vizibile in afara formei pe care ti-o doresti, apoi aranjeaza-le la loc pana se integreaza perfect in contur.


Fixare


Fixeaza sprancenele cu ceara speciala sau gel, pentru a tine firele mai rebele la locul lor. Poti folosi chiar un spray fixativ pe care sa il pulverizezi de-a lungul periutei speciale din machiaj .


Iluminare


Aplica un iluminator crema sau fard in portiunea arcuita pentru a evidentia forma sprancenelor si pentru a obtine o privire luminoasa si atragatoare, ce nu va trece cu siguranta neobservata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului