Machiaj & Cosmetica

#acid hialuronic #riduri #botox #ingrijire ten #riduri de expresie

Pastreaza-ti tenul tanar: 2 tratamente cosmetice care te ajuta sa scapi de riduri

Ridurile de expresie reprezinta una dintre problemele majore cu care se confrunta atat femeile, cat si barbatii, dupa o anumita varsta. Produsele cosmetice nu sunt intotdeauna suficiente pentru a preveni aparitia ridurilor, motiv pentru care este ideal sa apelezi la alte tratamente cosmetice ce te ajuta sa iti recapeti aspectul tineresc.


1. Tratamentul cu acid hialuronic

Acest tratament rapid si usor ajuta la relaxarea muschilor fetei. Acidul hialuronic este o substanta care exista in piele si contribuie la hidratarea tenului, insa dupa varsta de 30 de ani cantitatea de acid hialuronic care se distruge este mai mare decat cea care se reface, motiv pentru care elasticitatea si tonusul pielii scad si este nevoie de interventie estetica.

Procedura de injectare a acidului hialuronic nu este dureroasa, intrucat se efectueaza anestezie locala, iar rezultatele sunt vizibile imediat dupa injectare. Procedura dureaza intre 40 de minute si o ora, iar tenul se va mentine fara riduri intre patru luni si un an.

In unele cazuri, pot exista efecte secundare, precum roseata, umflaturi sau vanatai la locul injectarii. Aceste mici probleme se rezolva in timp.

Potrivit studiilor recente, injectiile repetate stimuleaza productia naturala de colagen de la nivelul pielii, ajutand astfel la prevenirea imbatranirii precoce.


2. Tratamentul cu Botox

Un alt tratament pentru indepartarea ridurilor este cel cu injectii Botox, folosit, in special, pentru a estompa si a elimina ridurile de la ochi, ridurile de pe frunte si de pe gat.

Pentru a avea un ten mai tanar care sa se pastreze o perioada indelungata de timp sunt necesare intre 4 si 10 injectii cu Botox. Pentru aceasta procedura se foloseste un ac fin cu ajutorul caruia se injecteaza o cantitate mica de toxina botulinica, iar durerea resimtita este minora.

Dupa tratamentul cosmetic cu injectii Botox, nu este nevoie de o perioada de recuperare, iar efectele acestui tratament se vor simti dupa 24 de ore de la injectare.

In unele cazuri pot aprea si reactii adverse, precum dureri in zona injectata, dar si dureri de cap, simptome de gripa sau greata.

In cazul acestui tratament cosmetic sunt necesare aproximativ 2-3 injectari intr-un an pentru ca efectul sa fie constant.

Sursa foto: webmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare