Machiaj & Cosmetica

#par degradat #par uscat #produse par uscat #hidratare par

Parul uscat: 4 produse de care ai nevoie

Parul uscat, o problema care apare cu precadere in timpul verii, te obliga sa investesti in produse de ingrijire care sa redea podoabei tale capilare farmecul de odinioara. Metodele prin care iti poti hidrata suvitele arse de soare nu implica in mod necesar eforturi financiare majore. Important este sa stii care sunt produsele care te ajuta cu adevarat.

Daca te confrunti si tu cu simptomele parului uscat, iata care sunt principalele produse de care ai nevoie pentru a-i readuce stralucirea.

1 Samponul cu utilizare fara apa

Samponul care poate fi utilizat fara apa este ca o masca regeneratoare, extrem de accesibila in orice conditii, care hidrateaza parul fara sa fie necesara o spalare propriu-zisa. Pur si simplu de pulverizeaza pe radacina firelor de par si se maseaza usor scalpul, pana cand uleiul patrunde cu succes in foliculi.

Podoaba capilara pare imediat proaspat spalata si hidratata. Ai nevoie de el in special vara, cand razele soarelui actioneaza in mod negativ asupra supletei parului. Forma excelenta a suvitelor te va tine departe de placa de par sau de ondulator, pe care le folosesti de obicei pentru a-ti aranja coafura.

2 Produse de fixare

Progresele tehnologice au dat nastere unor produse fixative pentru par care lasa suvitelor un aspect natural, nicidecum rigid si imbacsit. Fixativele pentru par uscat sunt imbunatatite cu ulei, ceara si alte substante hranitoare pentru firul de par, facandu-l usor de coafat si hranindu-l in acelasi timp.

Foloseste produsele de fixare pentru parul uscat chiar inainte sa iesi din casa, astfel incat parul tau sa fie protejat de factorii externi nocivi (temperaturi crescute, vant, impuritati etc).

3 Produsele de indreptare

Alte variante utile pentru aranjarea parului uscat sunt spray-urile si serurile care indreapta parul prin substantele speciale pe care le contin. Astfel, coafurile obisnuite pot fi obtinute fara expunere termica la placa si uscatorul de par, doi "dusmani" de temut ai sanatatii podoabei capilare.

Le poti folosi pe parul ud sau uscat, insa alege-le in functie de tipul firelor: daca sunt groase, vei avea nevoie de un produs sub forma de crema sau ser, iar daca sunt subtiri, alege o formula pe baza de aerosoli.

4 Mastile naturiste

Din cand in cand, foloseste masti naturiste pentru a scapa de problemele asociate cu parul uscat. De pilda, vinul de cidru trateaza eficient matreata, daca il aplici pe scalp inainte de samponare. Aplica si masti de baza de ulei de masline, ulei de avocado sau de ricin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului