Machiaj & Cosmetica

#masca de fata #masca de par #masca #ulei de masline #mituri #pasta de dinti #avocado #albus de ou #tratamente infrumusetare

Mit sau realitate: adevarul din spatele unor tratamente clasice de frumusete

De cele mai multe ori, primele sfaturi despre ingrijirea pielii sau a parului le primesti de la mama sau bunica ta, care te invata diverse tratamente clasice de frumusete, cu ingrediente naturale din bucatarie. Sigur ai incercat cel putin o data sa iti exfoliezi tenul cu un amestec din galbenus de ou si malai, dar esti sigura ca masca in cauza chiar functioneaza?

Tratamentele de frumusete facute acasa sunt considerate deseori mai sanatoase decat cremele si lotiunile cosmetice. Chiar si asa, medicii dermatologi tin sa faca diferenta intre mastile cu adevarat benefice in realitate si cele care nu sunt decat un mit de infrumusetare. Iata ce spune un dermatolog faimos al New York-ului, medicul Howard Sobel, despre cateva tratamente clasice de frumusete!


1. Masca de par cu ulei de masline si avocado

Verdict: functioneaza in realitate! Dermatologul Howard Sobel confirma eficacitatea mastii naturale preparata din pasta de avocado si 2-3 linguri de ulei de masline si aplicata pe parul ud pentru 15-20 de minute. Ingredientele active sunt solutii ideale pentru supletea parului care se electrizeaza si se incurca usor.


2. Albusul de ou pentru ten

Verdict: este un mit! Sobel nu recomanda utilizarea albusului de ou pentru infrumusetarea pielii tenului, desi poate fi un remediu util pentru pungile de sub ochi.

"Mastile cu albus de ou usuca pielea, contractand tesutul ei, avand si un efect exfoliant. Este bine sa fie evitate intru totul de persoanele cu predispozitie catre cosuri si eczeme, deoarece agraveaza eruptiile cutanate", explica medicul Sobel.


3. Decolorarea cu pasta de dinti a unghiilor ingalbenite

Verdict: functioneaza in realitate! Surprinzator, tratamentul cu pasta de dinti aplicata pe unghiile ingalbenite din pricina straturilor de oja chiar aduce rezultatele scontate. Cauta o pasta de dinti fara sulfati, care nu iti usuca excesiv cuticulele!


4. Crema anti-hemoroizi pentru pungile de sub ochi

Verdict: este un mit! Probabil ai auzit ca tratamentele-crema anti-hemoroizi pot reduce aspectul "pufos" al pungilor de sub ochi. Potrivit dermatologului american, aceasta este una dintre solutiile bune de evitat!

"Chiar daca ingredientele din lotiunile antihemoroidale contracta vasele de sange, ele nu sunt folosite in cantitate suficienta in cremele clasice, pentru a avea un efect asupra pungilor de sub ochi", sustine Sobel.

Foto: chacha.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare