Machiaj & Cosmetica

#masca de fata #toamna #ten

Masti de fata pentru toamna

La sfarsitul fiecarei veri, pielea ta are nevoie de ingrijiri speciale pentru a-si reveni in urma expunerii prelungite la soare.

Chiar daca nu ti-ai expus fata la soare fara protectie, razele ultraviolete ti-au afectat cu siguranta tenul, ele neefind oprite total nici de palarii, nici de geamuri.

Dupa lunile insorite, pielea se usuca, isi pierde din elasticitate, si toamna este si momentul aparitiei unor riduri noi. Pielea ta are nevoie de eliminarea straturilor de celule moarte pentru un nou inceput in trei pasi: exfoliere , hidratare, protectie.

Exfolierea este foarte importanta pentru pielea ta la inceputul sezonului rece. Soarele din luna octombrie nu mai este destul de puternic pentru a-ti afecta pielea chiar daca alegi sa faci un peeling profesionist.

Daca alegi sa iti faci un peeling acasa, foloseste numai produse pe baza de enzime, evita produsele care functioneaza pe principiul abraziunii mecanice si contin granule care pot lasa taieturi microscopice la nivelul pielii.

Inainte de aplicarea oricarei masti, este indicat sa iti cureti bine fata sau sa folosesti un produs pentru exfoliere.

 

Atentie! Pielea ta va suferi daca ii aplici tratamente de exfoliere prea des. Exfolierea poate fi facuta de maxim doua ori pe saptamana.

 

Pentru a stimula efectele mastii, poti sa-i oferi fetei tale o baie de abur inainte de aplicarea.

Pune apa fierbinte intr-un castron si apleaca-te asupra lui, folosind un prosop care sa nu lase aburul sa se disipeze.  Baia de aburi deschide porii si ii curata de sebum si praf, dar stimuleaza si circulatia sangelui. Daca ai probleme cu vasele de sange la nivelul fetei, evita baia de abur.

Dupa ce ai curatat tenul cu aburul, poti incepe exfolierea, iar apoi urmeaza masca.

Poti folosi legumele si fructele de sezon in prepararea mastilor 100% naturale. Toamna iti stau la dispozitie merele, strugurii si chiar vinetele.

 

Masca pe baza de mar

 

Marul are un efect revigorant pentru toate tipurile de piele toamna.

Ingrediente

  • un sfert de mar bine copt
  • 1 lingurita fulgi de ovaz
  • 1 lingurita miere


Mod de preparare

Striveste sfertul de mar cu o furculita si adauga mierea si fulgii de ovaz. Odata ce amestecul s-a omogenizat, pune-l pe fata si lasa-l pana se intareste. Curata-l apoi cu apa calduta.

 

Masca pe baza de struguri

 

Strugurii au un efect de tonifiere pentru toate tipurile de ten, insa rezultatele cele mai bune le obtii daca ai tenul gras.

Ingrediente

 

  • 1 ceasca de struguri albi, spalati bine
  • 1 lingurita de miere SAU 1 galbenus de ou

 

Mod de preparare

Striveste strugurii, apoi adauga mierea sau galbenusul de ou. Intinde amestecul pe fata, dupa ce ti-ai umezit usor pielea. Tine masca pe fata timp de 15 minute, apoi clateste-ti fata cu apa la temperatura camerei.

 

Masca de albus si iaurt

 

Pielea uscata de soarele verii isi va reveni in scurt timp daca aplici o masca simpla cu albus de ou.

Ingrediente

  • 2 albusuri de ou
  • 2 lingurite de iaurt simplu

 

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri si amesteca-le intr-un castron cu iaurtul simplu. Intinde masca pe fata si tine-o 10 minute, dupa care clateste cu apa calda si tamponeaza fata usor cu un prosop pana la uscare.

 

Masca de ciocolata

 

Unele masti miros atat de bine incat nu-ti vine sa le pui pe fata. Masca de ciocolata iti va hrani insa tenul si vei observa rezultatele imediat dupa aplicare.

Ingrediente

  • 1 lingurita de cacao
  • 1lingurita de smantana
  • 1lingurita de branza de vaci
  • 4 lingurite de miere
  • 1 lingurita de fulgi de ovaz

 

Mod de preparare

Amesteca toate ingredientele intr-un mixer pana la omogenizare si aplica pe fata. Tine masca pe fata 10 minute, dupa care clateste cu apa calduta si nu freca pielea puternic cu prosopul.

 

Vinete si varza

 

Vinetele si varza sunt deosebit de eficace in combaterea petelor solare.

Imbiba un prosop de hartie in suc de vinete si aplica-l pe fata. Lasa-l sa actioneze minim 20 de minute, apoi curata-l cu apa calda. Pentru ca nu necesita exfoliere, acest tratament poate fi urmat zilnic, pana incepi sa observi rezultatele.

O alta leguma recunoscuta pentru proprietatile de refacere a pielii dupa o perioada grea este varza. Poti aplica pe fata un prosop de hartie imbibat in zeama de varza sau poti folosi chiar varza rasa pe razatoare. Efectele includ atenuarea efectelor imbatranirii si eliminarea aspectului uscat al pieleii. Tine masca de varza pe fata 15 minute, apoi spala-ti usor fata.

 

Mastile trebuie pregatite intotdeauna imediat inainte de aplicare. Pastrarea lor la frigider sau congelarea le reduce semnificativ efectul revigorant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare