Machiaj & Cosmetica

#ingrijire personala #ruj #cosmetica #botox #buze #balsam de buze #machiaj si cosmetica

Mareste-ti buzele fara ajutorul botoxului

Buzele sunt, fara doar si poate, o trasatura care exprima multa senzualitate si pot fi puse in valoare printr-o serie de trucuri care nu implica in mod necesar interventii riscante si costisitoare precum implantul cu botox sau acid hialuronic . Chiar si tu poti sa-ti faci buzele sa para mai mari si mai atragatoare in doar cateva zile, urmand cativa pasi simpli pe care sa ii parcurgi in ritualul tau zilnic de infrumusetare.

In sezonul toamna-iarna 2011, accentuarea buzelor este o tendinta importanta in materie de machiaj. Iata cum poti obtine un look proaspat si un zambet seducator cu minim efort:

 

Pasul 1: Exfolierea

Stratul de celule moarte care se formeaza la suprafata buzelor comprima pielea sensibila si fina a acestora, motiv pentru care exfolierea este o prima etapa foarte importanta.

Umezeste-ti buzele si apoi maseaza-le usor cu un exfoliant special prin miscari circulare. La sfarsit, vei observa cum celulele moarte dispar ca prin minune, lasand pielea moale, catifelata si cu un aspect sanatos .

In plus, masajul va spori circulatia sanguina, fenomen care determina pigmentarea si marirea in volum a buzelor.

 

Pasul 2: Balsamul

Dupa exfoliere, aplica un balsam hidratant care sa protejeze tesutul sensibil si sa te apere de actiunea nociva a soarelui sau a vantului.

 

Pasul 3: Conturul

Alege un creion pentru contur intr-o nuanta cat mai apropiata tonalitatii pielii naturale si accentueaza forma buzelor insistand mai mult in partea centrala. Indeparteaza si estompeaza excesul de culoare folosindu-te de buricul degetului pana cand conturul incepe sa para tot mai natural.

Asigura-te ca nu ramane o diferenta vizibila intre marginea buzelor si centrul acestora.

 

Pasul 4: Iluminatorul

Aplica o linie subtire de iluminator in zona dintre nas si buze, astfel incat sa conferi un efect vizual sporit de curbare a buzei superioare. Acest truc de arcuire iti va oferi o expresivitate aparte si va pune in evidenta forma naturala a zambetului tau.

 

Pasul 5: Rujul si luciul de buze

Ultimul pas presupune sa aplici rujul respectand cu atentie forma conturului. Nuantele deschise dau senzatia de marire a buzelor, pe cand cele inchise creeaza efectul contrar. La fel, rujul foarte mat rapeste din volum, astfel ca este necesar sa adaugi putin luciu de buze pe centrul buzei inferioare pentru a reflecta lumina in favoarea ta.

Daca vei introduce cei cinci pasi in ritualul machiajului tau zilnic, te vei bucura de buze apetisante, sanatoase si mai pline in permanenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare