Machiaj & Cosmetica

#ruj #machiaj #nuante ruj #alegere ruj

Mai sexy si mai la moda nici ca se poate!

Oricare ar fi discutia in care esti implicata, buzele tale trebuie sa "vorbeasca", in mod indirect, despre senzualitate, feminitate, sex-appeal. Rujurile sau gloss-urile potrivite fac cat o mie de cuvinte sexy si te ajuta sa iti "exprimi" frumusetea.


Sezonul acesta, dive ca Rihanna, Beyonce, Scarlett Johanson sau Christina Aguilera au optat pentru rujuri ... de foc, de un rosu aprins sau pentru nuante regale de visiniu, burgundy, orange sau grena.

Tendintele 2012-2013 in ceea ce priveste machiajul buzelor readuc in atentie importanta unui ruj rosu pentru efectul WOW, dar si a gloss-ului de buze pentru machiajul nude, fresh, natural.

Ca sa te simti frumoasa, e insa important sa tii cont de tine insati si apoi de moda. Practic, trebuie sa adaptezi tendintele in asa fel incat machajul sa te avantajeze pe tine.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont e forma buzelor. Daca buzele tale sunt subtiri, evita nuantele inchise si opteaza pentru cele naturale. Daca totusi esti o impatimita a nuantelor cu personalitate in machiajul buzelor, aplica peste rujul intens un strat de gloss transparent. Acest lucru confera volum si buzele tale vor fi mai voluptoase si mai sexy.

Un alt lucru de luat in seama atunci cand alegi nuanta de ruj este tonalitatea pielii. Atunci cand ai tenul cald, poti alege nuante de rosu corai, orange, grena. Daca ai tenul rece, poti opta pentru nuante ca burgundy, rosu visiniu. Ca sa identifici mai usor unde te incadrezi,  este bine sa stii ca tenurile reci au o tenta de roz evidenta si atunci cand se bronzeaza se inrosesc, iar tenurile calde au o tenta de galbui catre masliniu si se bronzeaza mai usor la soare.

Ca sa iti fie mai usor atunci cand alegi, iata cateva exemple de nuante de ruj.

Corai Rosu visiniu
Orange Burgundy

 


Ca sa ai cateva exemple si de cum se "asorteaza" rujul la intregul machiaj,  iata cateva fotografii surprinse in timpul unor prezentari de moda:

Machiaj al buzelor machiate cu nuante nude, natural

 

 Machiaj la buzelor invaluite in nuantele sezonului

Dupa ce ai ales rujurile si gloss-urile care sa…vorbeasca pentru tine, e foarte important cum le aplici!

Iata ce sa faci pentru un machiaj al buzelor care rezista! Si rezista!

1. Aplica un balsam in prealabil pe buze si lasa-l sa actioneze cateva minute in timp ce iti machiezi restul fetei. Doar nu vrei ca buzele tale sa fie crapate si, prin urmare, sa aiba un aspect inestetic!

2. Dupa ce balsamul a pregatit si a hidratat buzele, aplica putin fond de ten si apoi fixeaza cu pudra. Astfel creezi o baza pentru etapele care vor urma! Doar nu vrei sa ti se ia rujul la prima sarutare sau la prima inghititura de sampanie.

3. Urmatoarea etapa este sa folosesti un creion de buze exact in nuanta rujului. Aplica-l pe conturul buzelor si coloreaza intreaga suprafata a buzelor. Astfel rujul nu se va intinde si nici nu va migra in eventualele riduri fine din jurul gurii.

4. Dupa ce ai realizat toate cele trei etape de mai sus, abia acum poti incepe aplicarea rujului. Foloseste o pensula speciala si aplica rujul prin miscari de du-te vino!

5. Inarmeaza-te cu niste servetele si dupa ce ai aplicat primul strat de ruj, “musca” dintr-un servetel pentru a lua surplusul. Apoi mai aplica un strat de ruj pentru a fi sigura ca acesta va rezista timp indelungat.

Iata si ce greseli trebuie evitate in machiajul buzelor

  • Conturul mai inchis decat rujul. Asta daca nu cumva mergi la un party cu tema anii’80 si vrei sa arati ca Madonna in acea perioada! Altfel, ca sa te avantajeze machiajul, asorteaza conturul la ruj;
  • Rujurile stralucitoare daca ai varsta de peste 35 de ani. Iti vor evidentia eventualele riduri fine din jurul gurii si te vor maturiza.
  • Rujurile inchise daca ai buzele subtiri. Acestea nu vor face decat sa iti creeze buze si mai subtiri si sa evidentieze acest lucru.
  • Conturul sau rujul care depaseste cu mai mult de 2 mm conturul natural al buzelor. Un astfel de contur o sa fie vulgar, nu sexy!
  • Rujurile asortate cu orice pret la vestimentatie! Nu e cazul sa alegi pentru buze culoarea bluzei tale, daca nuanta aceea de ruj nu ti se potriveste!
     
Daca aveti intrebari despre cum sa-ti alegi nuanta de ruj, le puteti adresa Make-up artistului Suzana Visan, printr-un comentariu la acest articol.

Date de contact:

Facebook - Suzana Visan

Suzanavisan.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare