Machiaj & Cosmetica

#ingrijire personala #truse de machiaj #make-up #machiaj permanent #produse cosmetice #machiaj si cosmetica

Machiajul permanent: cat este de sigur?

In ultimii ani,tot mai multe persoane, femei sau barbati, au apelat la machiajul permanent pentru a-si scoate in evidenta trasaturile si pentru a economisi timp pretios din rutina zilnica de infrumusetare.

Acest tip de interventie estetica este privita de multi fie ca o alternativa comoda si rapida a machiajului clasic, fie ca un substitut pentru interventiile chirurgicale costisitoare si riscante. Totusi, putem considera machiajul permanent ca fiind sigur si lipsit de orice amenintare pentru sanatatea noastra? Nu chiar.

 

Ce presupune machiajul permanent?
 

Cele mai comune forme ale machiajului permanent implica tatuarea sprancenelor si aplicarea eyelinerului si a conturului buzelor.

Exista si o categorie de persoane care apeleaza la aceasta metoda pentru a-si acoperi diverse portiuni ale pielii afectate de urmele unei boli sau de lipsa pigmentului natural.

Cei mai multi dintre clientii care opteaza pentru un machiaj permanent omit sa ia in calcul si posibilele consecinte negative care ar putea surveni de-a lungul timpului.

 

Riscurile machiajului permanent
 

In majoritatea statelor lumii, saloanele de tatuaj si cele care ofera servicii de machiaj permanent functioneaza pe baza reglementarilor autoritatilor locale iar conditiile pot varia in functie de regiune. Prin urmare, anumite practici nepotrivite se pot desfasura fara probleme in interior, daca legea este permisiva.

Nu de putine ori, instrumentele si substantele folosite s-au dovedit a fi neigienice si periculoase, devenind un mijloc de transmitere a bolilor infectioase precum hepatita sau infectiile cu stafilococi.

Unii oameni pot fi alergici la cerneala utilizata, confruntandu-se cu umflaturi , iritatii, eruptii si chiar noduli dupa interventie.

In plus, daca se doreste inlaturarea tatuajului dupa o anumita perioada, sarcina ar putea fi extrem de dificila. In timp ce artistii aplica fara probleme machiajul permanent la ochi, medicii s-ar putea sa-ti spuna ca este aproape imposibil sa refaca tesutul extrem de sensibil din acea zona.

Schimbarea structurii faciale este o alta problema. Pe masura ce imbatranim, trasaturile se mai schimba iar pielea se lasa. Buzele se usuca si incep sa prezinte striatii. Prin urmare, machiajul permanent ar putea deveni orice altceva in afara de “flatant” sau “atragator”.

Chiar daca machiajul permenent iti face cu ochiul, nu te pripi! Cantareste bine lucrurile si intreaba-te in ce masura esti dispusa sa porti greseala cuiva pe fata ta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului