Machiaj & Cosmetica

#machiaj natural #vara #stat

Machiajul natural, in tendinte vara aceasta

Frumusetea este unul dintre cele mai mari atu-uri pe care le poate avea o femeie, iar pentru a-l evidentia ai nevoie de o singura calitate: feminitatea. Si cum poti sublinia mai bine feminitatea daca nu cu ajutorul unui machiaj natural ? Acest tip de make up poate fi alegerea cea mai potrivita pentru o zi de scoala, serviciu sau, de ce nu, o seara in oras cu prietenii.

Atunci cand vine vorba de machiajul natural, simtagma „cu cat mai putin cu atat mai bine” trebuie sa fie pentru tine o regula de aur.

Machiajul natural trebuie sa-ti scoata in evidenta calitatatile si sa ascunda micile imperfectiuni fara sa incarce prea mult tenul. Astfel, evita texturile irizate si indreapta-ti atentia spre cele mate.

Naturaletea si discretia sunt esentiale pentru un machiaj de zi de succes. In acest sens, este indicat sa folosesti o pudra translucida in loc de una normala. Pudra translucida are rolul de a fixa fond de tenul, reusind sa pastreze efectul mat al machiajului fara sa incarce tenul. www.facebybethany.com

Alege intotdeauna culoriile care sa te flateze. Intregul succes al acestui proces de make-up consta in armonia dintre umbrele create de machiaj si acel look natural dat de culoarea parului, a ochiilor si a tenului.

Astfel, fardul de pleope trebuie sa fie unul cat se poate de natural. Evita culorile care sunt in contrast prea mare cu nuanta tenului tau. Cu cat contrastul este mai mare cu atat ideea de baza a unui machiaj de zi se pierde.

 

Pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a creea un machiaj natural

 

• In mod normal nu trebuie sa fie nicio diferenta intre nuanta fondului de ten si culoarea tenului tau ca atare este de preferat sa-l testezi inainte de a-l folosi. Aplica putin fond de ten la inchietura mainii si uita-te in lumina naturala . Odata ce ai stabilit ca nuanta aleasa este cea potrivita, aplica fond de tenul pe fata folosindu-te de degete. Inainte de asta nu uita sa te dai cu crema de fata. Nu masa prea tare, fond de tenul nu trebuie sa fie absorbit complet in piele. www.healthtrition.com

• Regulile in machiaj spun ca este bine sa incepi machiajul din partea de sus a fetei, mai precis cu zona ochiilor. Aplica astfel pe pleoape putin fard in culori neutre si cat mai naturale. A grija ca in interior nuanta sa fie mai deschisa si spre exterior, mai profunda. Evita mascara pentru volum, nu vrei sa-ti incarci genele. Foloseste in schimb un rimel care curbeaza foarte bine genele si iti lumineaza chipul. Inlatura excesul cu ajutorul unui betigas de urechi.

• Cand aplici blush-ul ar fi indicat sa zambesti pentru a sti exact unde sa-l aplici. Porneste de la cea mai proeminenta parte a obrajilor si traseaza cu pensula o linie groasa spre tample. Foloseste un blush cu o textura cremoasa, deoarece aceasta confera un look mai natural decat cea compacta. Incearca o nuanta de roz care sa imite cat mai bine culoarea naturala a pielii. Foloseste pensula in directii paralele si nu perpendiculare pentru a evita aparitia petelor.

• Daca conturul buzelor tale nu este foarte clar definit, utilizeaza un creion de buze pentru a le reda forma. Nuantele naturale de lip liner, cum ar fi bejul sau piersica pala sunt cele mai potrivite. In fapt, conturul buzelor trebuie sa fie aproape invisibil. Foloseste acelasi truc si cand vine vorba de ruj. Alege culorile mate sau un balsam de buze in nuante de bej si roz pal.

www.stylenews.peoplestylewatch.com

• Daca ai tenul normal, concentreaza-te asupra unui machiaj in culori precum piersica si rozul pal. Daca ai un ten gras, cremul sau bejul sunt culorile potrivite pentru tine.

• Foloseste un baton corector pentru a ascunde micile imperfectiuni ale tenului. Pentru o acoperire perfecta, indreapta-ti atentia spre o pensula speciala.

• Daca vrei sa obtii un look perfect natural, buzele tale trebuie sa aibe un aspect sanatos. Pentru asta, este necesar un tratament de exfoliere cel putin o data pe saptamana si intrebuintarea zilnica a balsamului de buze.www.makeup-trends-and-style.blogspot.com
 


Foto : www.sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare