Machiaj & Cosmetica

#farduri minerale #protectie solara #machiaj

Machiajul mineral, un trend de actualitate

machiaj traditionale. Afla care sunt avantajele si dezavantajele machiajului mineral.

Machiajul mineral a fost creat in SUA in anii '70, insa in ultimii doi ani s-a impus ca un trend important, prin efectul de acoperire al pielii, laudat de multi fata de produsele de machiaj clasice.

Produsele de machiaj mineral contin, de cele mai multe ori, doar ingrediente naturale. Create din pudra de minerale, fara adaos de substante chimice, produsele minerale pentru machiaj iti pot asigura un look mai natural si iti pot oferi o protectie sporita a pielii.

Chiar daca cele mai multe produse cosmetice contin pigmenti din minerale, efectul acestora este adesea estompat de colorantii sintetici si conservanti, ingrediente care pot infunda porii si usca pielea.

Atunci cand sunt produse corect si natural, cosmeticele minerale pot avea un efect de acoperire sporit fata de fardurile clasice si pielea va avea un aspect mai tanar si proaspat.

 

Particulele minerale

 

De marimea particulelor minerale depinde atat eficacitatea produselor cosmetice pentru machiajul natural, cat si sanatatea pielii tale.

Unele produse pot contine particule prea mici, care penetreaza pielea si pot ajunge in sange. Atunci cand particulele sunt prea mari, rezultatul machiajului nu va fi reusit, iar look-ul tau nu va fi natural.

Produse la dimensiunea potrivita particulele minerale acopera tenul perfect, nu infunda porii si nu sunt absorbite prin piele.

Atentie insa, produsele vandute ca "minerale" ar putea contine si ingrediente sintetice, asa ca verifica cu atentie ambalajul inainte de a le cumpara.

Produsele minerale pentru un machiaj de calitate nu contin parfum, coloranti, uleiuri minerale sau conservanti. Absenta acestor ingrediente imposibil de evitat in procesul de productie al cosmeticelor pentru machiajul clasic asigura si mai multa siguranta pentru persoanele predispuse la alergii sau acnee.

Deoarece produsele pentru machiajul mineral au o forma necompacta, ele pot  fi aplicate pe toate tipurile de suprafata, chiar si cele cu denivelari si adancituri. Cu ajutorul unei pensule simple, produsele de machiaj mineral pot fi amestecate cu usurinta pentru a obtine culoarea si textura dorita.

 

Machiaj cu protectie solara?

 

Una dintre cele mai mari companii care produce machiajul mineral, Bare Cosmetics, a primit aprobarea Skin Cancer Foundation (fundatie americana care are ca obiectiv prevenirea cancerului de piele).

Cu un factor de protectie solara 15, efectul produselor companiei a fost considerat de fundatie suficient pentru ca aceasta sa poata sustine ca machiajul mineral protejeaza pielea impotriva radiatiilor solare.

Chiar daca doua dintre cele mai intalnite ingrediente din machiajul mineral (dioxidul de titaniu si oxidul de zinc) sunt folosite si de produsele clasice de protectie solara, nu exista un consens international intre dermatologi cu privire la efectul impotriva radiatiilor UV ale acestor produse de machiaj.

Sursa foto: Lushbrush.com

 

Aplicarea machiajului mineral

 

Daca ai hotarat sa incerci machiajul mineral, aplicarea lui nu iti va pune prea multe probleme.

Fardurile minerale se aplica cu o pensula simpla de machiaj. Scutura intotdeauna pensula bine dupa ce ai atins-o de pudra minerala, deoarece excesul de pudra iti va ingreuna aplicarea pe ten.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare