Machiaj & Cosmetica

#make-up #machiaj #machiaj si cosmetica #machiaj anii `80

Machiajul anilor '80

In sezonul actual al tendintelor retro, cand reinventarea stilurilor legendare din istoria modei este cel mai inspirat lucru pe care il poti face pentru imaginea ta, machiajul anilor '80 poate reprezenta o sursa importanta de inspiratie.

Anii '80 inseamna rock and roll, par lung si voluminos, jachete din piele, piese vestimentare colorate si machiaj cu aer dramatic. Cu toate ca ne apropiem cu pasi repezi de anul 2012, machiajul anilor '80 se pregateste sa revina in tendinte.

Principiile machiajului anilor '80

Tot mai multe vedete de la Hollywood au inceput sa se inspire din trasaturile specifice ale machiajului anilor '80. Principiile de baza ale acestuia presupun o explozie de rebeliune, prin care sa-ti lasi copilul din interior sa straluceasca din nou.

Cu cat este mai colorat si mai vizibil, cu atat mai bine. Desi o buna parte din trasaturile acestui machiaj au fost imprumutate de multe alte stiluri adiacente, nota sa definitorie ramane aceeasi: sprancene groase, foarte naturale, mult creion dermatograf si culoare, buze expresive.

Fardul de pleoape dominant este in nuante de verde aprins, oranj , purpuriu si albastru intens. Fardul de obraz in tonuri de maro scoate in evidenta pometii in mod dramatic, iar buzele sunt conturate in mod obligatoriu.

Realizarea machiajului anilor '80

Pentru inceput, aplica o baza de machiaj iluminatoare si acopera imperfectiunile tenului cu ajutorul batonului corector. Ai nevoie de un fond de ten deschis, care sa-ti lase chipul cat mai alb - ca de portelan.

Sprancenele joaca un rol foarte important, de aceea este recomandat sa le accentuezi mai mult decat de obicei cu ajutorul unui fard mat, maron inchis sau negru. Pentru ochi, ai nevoie de un strat generos de tus negru, pe care sa il aplici intr-o linie groasa: machiajul anilor '80 nu admite conceptul de "discret" sau "foarte putin vizibil".

Foloseste doua sau trei straturi de rimel foarte inchis, pana cand obtii un volum si o lungime superioare. Nuantele fardului de pleoape trebuie sa fie aprinse si vibrante: verde neon, oranj nuclear, albastru incandescent. Le poti aplica separat sau impreuna, machiajul anilor '80 iti permite sa apelezi la ambele variante.

Adauga culoare tenului de portelan cu ajutorul unui fard de obraz intens, in nuante de maro, caramiziu sau roz inchis. Cu toate ca in anii '80, conturul buzelor intra in contrast cu rujul usor sidefat, este de preferat sa mentii machiajul buzelor intr-o nota neutra, pentru a evita supraincarcarea.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului