Machiaj & Cosmetica

# imbolnavire machiaj # machiaj ochi #machiaj

Machiajul – 6 moduri in care te poate imbolnavi

Machiajul are rolul de a ne face sa ne punem in valoare anumite trasaturi si sa ascundem micile imperfectiuni, astfel incat sa capatam mai multa incredere in noi insine. Insa, daca nu esti suficient de atenta, produsele pe care le folosesti si modul in care le aplici pot avea un impact important asupra sanatatii tale. Iata asadar sase moduri in care machiajul te poate imbolnavi.

1. Nu acorzi suficienta atentie aplicarii rimelului

Aplicarea rimelului iti poate cauza probleme mai grave decat excesul nedorit de culoare din jurul pleoapelor. Daca nu vei fi atenta atunci cand te dai cu mascara si manipulezi in mod gresit pensula acesteia, exista riscul sa provoci zgarieturi pe cornee. O buna tehnica este extrem de importanta, precum si grija sa nu te apropii foarte mult de ochi.

2. Esti o fana a fardului cu sclipici

Multe fete sunt pasionate de fardul stralucitor, mai ales pentru un machiaj de seara. Daca si tu te numeri printre acestea, este recomandat sa petreci un timp suplimentar atunci cand il aplici pentru a iti asigura siguranta ochilor.

De asemenea, este importanta si calitatea fardurilor pe care le folosesti. Unele farduri mai ieftine pot avea prea mult sclipici care nu este suficient de compact. Iar din aceasta cauza, acesta poate ajunge in ochi si sa ii irite. Daca se intampla acest lucru, spala imediat ochii si schimba fardurile.

3. Nu ai grija de pielea ta

In cazul in care stii ca ai tenul mai sensibil, exista anumite produse pe care trebuie sa le eviti. Spre exemplu, produsele pe baza de crema precum cremele din gama BB si CC tind sa fie mai susceptibile in a iti irita pielea si a iti bloca porii fata de cele pe baza de pulbere.

Totodata, daca esti predispusa la acnee, unele produse contin chiar acid salicilic sau peroxid de benzoil, acestea fiind doua ingrediente care lupta impotriva acneei.

4. Imparti produsele de machiaj

De regula, atunci cand mai multe prietene se intalnesc si se pregatesc sa iasa in oras, acestea au tendinta de a testa produsele de machiaj intre ele. Iar acest lucru reprezinta o mare greseala, fiind indicat ca fiecare sa foloseasca propriile produse.

Impartirea machiajului poate fi periculoasa, mai ales in ceea ce priveste machiajul ochilor. Te poti confrunta cu infectii oculare precum conjunctivita, imflamatia pleoapelor si chiar a corneei. Chiar si atunci cand mergi in magazine si vrei sa testezi diferite produse, asigura-te ca utilizezi aplicatoare de unica folosinta.

5. Nu citesti ingredientele produselor

Atentia pe care o acorzi etichetei produselor de machiaj trebuie sa fie la fel de mare ca atunci cand citesti etichetele produselor alimentare. Aditivii coloranti sunt reglementati in mod strict, astfel incat unii dintre acestia care sunt aprobati pentru utilizarea cosmetica in general pot sa nu fie aprobati sau siguri pentru utilizarea in zona din jurul ochilor.

6. Nu cureti periile de machiaj

In mod teoretic, periile de machiaj ar trebui curatate cu aceeasi frecventa cu care iti cureti si fata. Insa, cum acest lucru este greu de realizat, recomandarea este sa cureti periile cel putin o data pe saptamana. Foloseste un produs de curatare usor, fara sapun, si lasa periile sa se usuce peste noapte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare