Machiaj & Cosmetica

#cosmetice femei #make-up #fond de ten #ingrijire ten

Ingrijire ten: tot ce trebuie sa stii despre fondul de ten

Fondul de ten este, dupa cum sugereaza si numele, baza oricarui machiaj. Majoritatea femeilor in folosesc in fiecare zi, chiar si atunci cand se decid sa renunte la farduri la sfarsit de saptamana, insa nu rezista tentatiei de a-si camufla putin imperfectiunile. Utilizarea fondului de ten s-a imprimat cu succes in ritualul feminin de infrumusetare si nu ne putem imagina cum a fost viata inainte ca el sa fi fost inventat.

Totusi, folosirea acestui produs cosmetic la scara larga nu inseamna implicit si exploatarea eficienta a calitatilor sale. Iata de ce trebuie sa cunosti temeinic felul in care trebuie sa-ti alegi fondul de ten, cu atat mai mult cu cat acesta este disponibil intr-o varietate de forme si nuante.

 

Fondul de ten lichid


Fondul de ten in stare lichida este optiunea perfecta atunci cand vrei sa obtii un efect iluminator si profund hidratant.

Inainte sa aplici produsul, este necesar sa-ti catifelezi tenul cu o crema emolienta, capabila sa absoarba corect culoarea, fara sa ramana in urma pete. Degetele sunt, in general, cele mai eficiente “aplicatoare”, insa poti folosi si bureti ori pensule speciale, daca ti se pare mai usor.

Foto: styletips101.com
 

Fondul de ten crema


Fondul de ten crema are o textura mai groasa, cremoasa, care nu permite aplicarea produsului in mai multe straturi, intrucat se obtine efectul neplacut de supraincarcare a chipului.

Daca ai tenul uscat, care sa necesite o hidratare sustinuta pe parcursul zilei, aceasta este alegerea potrivita pentru tine. Uleiul din componenta acestui tip de fond de ten iti va mentine chipul stralucitor.

Pentru a-l aplica, foloseste-te pur si simplu de buricul degetelor si intinde-l uniform pe fata si pe gat. Gratie texturii sale dense, nu ai nevoie de un burete sau de alte instrumente ajutatoare.



Foto: sephora .com
 

Fondul de ten solid
 

Acest fond de ten este disponibil in forma solida si arata exact ca un ruj . Recomandat pentru pete sau imperfectiuni vizibile, acest produs ajuta la uniformizarea tonalitatii pielii si pigmentarea sa usoara cu ajutorul uleiului continut.

Aplicarea este foarte simpla, prin simpla frecare a batonului de ten.



Foto: afuro.co.uk

 

Fondul de ten pudra


Fondul de ten pudra a devenit foarte popular in ultima vreme datorita elementelor minerale pe care le contine si gratie proprietatilor sale matifiante pentru tenul gras.

Fiind asemanatoare cu blush-ul sau fardul de pleoape, acest produs de aplica fie cu o pensula, fie cu un burete special.

Foto: joyinmakeovers.files.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului