Machiaj & Cosmetica

#cosmetice #stil #produse cosmetice #ingrediente cosmetice #ingrediente produse cosmetice

Ingrediente dezgustatoare continute de produsele cosmetice uzuale

Produsele cosmetice uzuale pot contine ingrediente mai dezgustatoare decat crezi. Secretele de productie ale parfumurilor foarte scumpe sau ale altor cosmetice pentru ingrijire pot avea o semnificatie incomoda pentru auzul fin al reprezentantelor sexului frumos.

Daca ti-ai dedica mai mult timp cercetarii ingredientelor inscrise pe etichetele produselor cosmetice pe care le folosesti, ai putea descoperi adevaruri cel putin dezgustatoare. Iata ce pot contine cosmeticele in care investesti sume importante din bugetul tau lunar.

1. Excremente de balena in parfumurile scumpe

Parfumurile scumpe, care au o rezistenta iesita din comun, isi castiga proprietatile speciale printr-un ingredient-cheie despre care clientii nici macar nu au habar: excremente sau voma de balena.

Substanta galbuie, de consistenta similara cu ceara, se numeste ambra si este generata de intestinul de balena pentru a o proteja de obiectele ascutite pe care le inghite cateodata. Doar 2 kg de ambroza pot sa coste pana la 10.000$.

2. Ramasite de gandaci in rujuri

Pigmentul preluat de la gandacii cu cochilie care se hranesc cu plantele cactusilor este folosit de secole intregi la fabricarea rujurilor cu nuante foarte intense si rezistente.

3. Seu animal in ruj, fard de pleoape si sapun

Seul animal este un ingredient comun in multe produse de ingrijire personala, precum rujul, fardul de pleoape sau banalul sapun. Mai poate fi gasit si in fondul de ten, anumite tipuri de sampon, spuma de ras sau creme hidratante. Se obtine din grasimea animala prin fierbere, de la lesurile luate de pe sosea, din gradinile zoologice sau din laboratoare.

4. Sperma de taur in produsele pentru coafare

Intrucat are un continut crescut de proteine, sperma de taur a devenit un ingredient popular pentru produsele folosite la coafare. Cele mai puternice si performante geluri si fixative, destinate in special parului uscat si deteriorat, contin o anumita cantitate de sperma de taur.

5. Mucusul melcilor in cremele hidratante

Multi producatori de cosmetice colecteaza mucusul melcilor pentru a-l folosi ca ingredient pentru cremele intens hidratante. Acidul glicolic si elastina din secretiile melcilor protejeaza pielea de leziuni, bacterii si raze UV, stimuland regenerarea celulelor epidermei. Aceleasi substante s-au dovedit a fi utile si in tratarea cicatricelor, a vergeturilor si a acneei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare