Machiaj & Cosmetica

#vopsea #par #greseli #gravida #vopsirea parului #par murdar

Greseli frecvente in vopsirea parului

Femeile care isi vopsesc parul trebuie sa acorde foarte multa atentie acestui aspect.  Desi este mult mai usor sa iti vopsesti parul la un salon pentru ca acolo poti sa fii sigura ca iti va iesi o culoare frumoasa, te gandesti totusi la economiile pe care ai decis sa le faci.

Asadar, daca te hotarasti sa te vopsesti singura, trebuie sa ai in vedere cateva lucruri pentru a evita problemele. Iata cateva reguli de care este bine sa tii cont inainte de a porni la treaba de una singura:

Vopseaua nu se aplica pe parul proaspat spalat

„Vopseaua se aplica, de preferat,  pe par murdar - in acest fel, produsul nu va irita pielea capului care este oarecum protejata de stratul de praf sau alte reziduri. Se poate aplica  si pe par curat, insa cu mare grija. Totusi,  par murdar nu inseamna si par imbacsit de fixativ, gel sau alte produse de styling”, dezvaluie Alice Mircioiu, hairstylist.

Parul trebuie in permanenta ingrijit. Cu doua saptamani inainte de vopsire, dupa spalare, aplica masti hidratante si hranitoare pentru ca acesta sa nu sufere din cauza agentilor chimici.

Evita sa te vopsesti in perioada menstruatiei

Exista sanse foarte mari sa nu iti prinda culoarea daca te vopsesti in perioada menstruatiei. In cazul unora se aplica, in timp ce in cazul altora nu prea, insa decat sa risti, mai bine eviti. Pe unele ambalaje ale vopselelor este precizat: “sa se evite folosirea in perioade critice”.  Daca vrei totusi sa incerci testeaza mai intai cu o singura suvita.

Nu alege vopseaua doar pentru ca iti place imaginea de pe ambalaj

Chiar daca iti place foarte mult parul blond pe care il vezi pe ambalajele produselor de vopsit, evita sa cumperi un astfel de produs daca nu ai fost blonda niciodata. Acelasi lucru se aplica si in cazul in care parul tau este blond si ti-l doresti brunet  Daca decizi sa te vopsesti sigura acasa, este mai bine sa folosesti aceeasi nuanta ca data anterioara sau o culoare asemanatoare.

In cazul unei schimbari radicale, este indicat sa ceri sfatul unui specialist care sa iti garanteze ca nuantele deschise ti potrivesc. Cel mai bine este sa ceri parerea hairstilistului care are de obicei grija de parul tau. Acesta este in masura sa iti dea sfaturi in ceea ce priveste culoarea care ti se potriveste.

Prima data foloseste un nuantator de culoare

Daca te vopsesti pentru prima data, cel mai indicat ar fi sa folosesti un sampon nuantator, nu o vopsea cu efect permanent. In cazul in care nu ai facut o alegere prea inspirata vei putea cu usurinta sa scapi de aceasta problema. Insa, daca esti multumita de rezultat vopseste-te cu incredere cu un produs cu efect de lunga durata.

Citeste cu atentie informatiile de pe ambalaj

Orice vopsea contine instructiuni de folosire a produsului. De acolo poti descoperi ca persoanele care au diverse alergii nu trebuie sa utilizeze un anume produs, daca acesta contine ingrediente posibil alergene.  Printre indicatii gasesti daca este nevoie sa-ti decolorezi sau nu parul si mai ales importanta efectuarii testului de tolerare a vopselei. De asemenea, prepara amestecul conform instructiunilor de pe prospect .

Nu intinde vopseaua pe piele

Daca te vopsesti singura sau te ajuta o prietena este bine sa eviti cat mai mult pielea de pe frunte, urechi etc. Daca nuanta dorita este una intensa precum negru sau rosu aprins risti sa te patezi.

Tips:  Aplica o crema puternic hidratanta pe conturul fetei, la radacina parului, pavilionul si pielea din spatele urechii pentru a evita patarea datorita pigmentilor puternic din vopsea.

De asemenea, trebuie sa ai grija cu hainele. Vopseaua de par pateaza foarte usor materialele textile . Totusi, daca se intampla sa curga un strop de vopsea, petele ies daca masezi portiunea respectiva cu o discheta demachianta inmuiata in zeama de lamaie.

Atentie gravidelor

”Unele gravide nu suporta mirosul de amoniac din vopsea, iar acest lucru le poate dauna. Totusi, daca gravida nu este deranjata de miros, isi poate vopsi parul fara griji”, mai spune Alice Mircioiu.

Articole asemanatoare:

Nuantarea parului cu vopsele din plante

Vopseste-te singura fara riscuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare