Machiaj & Cosmetica

#make-up #machiaj #fond de ten #stil #produse cosmetice #machiaj si cosmetica

Greseli frecvente in aplicarea fondului de ten

Oricat de performant ar fi un produs cosmetic , el poate oferi rezultate dezamagitoare daca nu este ales si utilizat in mod corect. Scopul machiajului este sa puna in evidenta trasaturile armonioase ale chipului in asa fel incat sa para ca nici nu se afla acolo. Iata care sunt cele mai frecvente greseli in aplicarea fondului de ten .

O imagine impecabila este obtinuta in urma unui proces indelungat de aplicare a cosmeticelor cu dexteritate, atentie la intensitatea culorilor si capacitatea machiajului de a te flata. In acest context, fondul de ten joaca un rol esential: ascunde imperfectiunile tenului, adauga un plus de prospetime fizionomiei fixeaza mai bine restul produselor de infrumusetare.

Toate aceste calitati ale fondului de ten se pot transforma in esecuri stilistice daca vei comite greselile tipice aplicarii lui: o nuanta nepotrivita si o cantitate prea mare iti va face chipul sa arate nenatural, iar diferentele de culoare nu sunt nicidecum atragatoare.

1. Neglijarea sanatatii pielii

O piele uscata si descuamata nu va permite niciunui fond de ten sa adere eficient pe chip, de aceea este esential sa nu uiti de ritualul exfoliere, tonifiere si hidratare.

2. Alegerea nuantei gresite

Fondul de ten trebuie sa aiba doua calitati esentiale: discretie si transparenta. Pentru acest lucru, este necesar sa alegi nuanta in perfecta armonie cu tonul pielii tale naturale. Atunci cand iti achizionezi un produs de acest fel, verifica modul in care se confunda cu fizionomia ta, aplicandu-l pe maxilar si observandu-l cu atentie in lumina.

De asemenea, este important sa verifici subtonul fondului de ten: cele galbui se potrivesc cu aproape toate nuantele de piele, pe cand cele rozalii nu.

3. Textura nepotrivita

Lichid, solid, pudra, cu ulei sau fara - toate acestea sunt texturi posibile ale fondului de ten, pe care este necesar sa le adaptezi tipului tau de piele.

De pilda, un ten gras are nevoie de o varianta usoara, fara ulei si mata. Unul uscat va arata minunat cu ajutorul unui fond de ten lichid, cu agenti intens hidratanti.

4. Aplicarea neuniforma

Chiar daca ai ales un fond de ten care sa raspunda nevoilor tale, nu uita sa aplici produsul mai departe de marginile chipului: pe gat, sub maxilar, la radacina parului, langa urechi etc.

5. Cantitatea exagerata

Folosirea unei cantitati exagerate de fond de ten este una dintre gafele cele mai comune. Asteapta cateva secunde dupa aplicare, iar daca produsul este vizibil pe ten, ai exagerat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare