Machiaj & Cosmetica

#fond de ten #machiaj # greseli machiaj

Greseli de machiaj care te imbatranesc

 

Machiajul poate fi un aliat, dar in acelasi timp si un dusman de temut. Asta atunci cand nu stim sa il folosim corect si cand risca sa ne adauge pe chip ani nemeritati. Cateva alegeri nepotrivite risca sa ne ruineze aparitia.

Iata care sunt greselile de evitat pentru a arata mereu tanara si frumoasa:

Un ruj intunecat

Buzele isi pierd in timp din volum, iar culorile inchise le fac sa para si mai mici. Nuantele de mov si de roz, pe de alta parte, scot in evidenta buzele si le amplifica. Mai mult, o tusa de luciu le va contura si mai bine. Sunt recomandate si nuantele nude, care seamana cu culoarea naturala a buzelor.

O nuanta nepotrivita de fond de ten

Fondul de ten prea luminos sau prea intunecat pare nefiresc si nu iti intinereste chipul. Din contra. Pentru a te asigura ca alegi culoarea corecta potrivita, atunci cand testezi nuantele in magazin aplica putin pe fata si nu pe mana, care poate avea o nuanta diferita. Culoarea trebuie sa se identifice cu tenul tau.

Spancene neaccentuate

De-a lungul timpului, sprancenele se raresc, mai ales daca, in timp, le-ai supra-pensat. Incearca sa le conturezi discret cu un fard intr-o nuanta putin mai deschisa decat cea a parului natural.

Blush aplicat unde nu trebuie

Aplicarea blush-ului presupune o tehnica speciala pe care nu multe femei o stapanesc asa cum trebuie. Daca insisti prea tare pe pometi, fata ta va parea disproportionata. Pentru o stalucire tinereasca, executa miscari cu pensula de-a lungul pometilor, incepand din dreptul centrului ochilor in sus spre tample.

Contur cu tus pe pleoapa inferioara

Multe femei aleg sa aplice tus sau fard si pe pleoapa inferioara, considerand ca astfel definitiveaza conturul ochilor. Din pacata, aceasta tehnica face ca ochii sa para mai mici.

Prea mult machiaj

Un strat gros de fond de ten sau de pudra se va strange in riduri, atragand atentia asupra lor. Fondurile de ten usoare, hidratantele nuantatoare si cremele BB sunt mai usor de intins si mai putin vizibile ca un fond de ten cu o textura pudrata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare