Machiaj & Cosmetica

#crema hidratanta #ten #piele

Ghid practic: produsele cosmetice hidratante

Hidratarea pielii este cel mai important pas al rutinei de frumusete. Produsele cosmetice hidratante contribuie la incetinirea procesului de imbatranire al pielii. Afla cum sa alegi produsele cele mai potrivite pentru tine.

Considerate indispensabile pentru o piele fina, produsele cosmetice hidratante au un rol la fel de mare in protejarea pielii ca si cele de protectie impotriva radiatiilor solare.

Cele mai bune produse hidratante iti ajuta pielea sa pastreze umezeala naturala, dar o hranesc si din exterior.

Produsele cosmetice hidratante pot fi gasite in trei varietati, in functie de consistenta lor: lotiune, crema si unguent.

Lotiunile au continutul cel mai ridicat de apa si sunt recomandate pentru tenul gras. Cremele functioneaza cel mai bine pentru tenul normal si mixt, iar unguentul este recomandat pentru tenul foarte uscat, vulnerabil la mancarimi.

 

Hidratare si protectie solara

 

Eficacitatea produselor hidratante poate fi marita prin aplicarea acestora pe pielea umeda. Inchide bine recipientele si pastreaza-le intr-un loc uscat si racoros pentru a evita deteriorarea ingredientelor active.

Pentru zi, alege produse cosmetice hidratante cu factor de protectie solara (SPF) de minim 15, pentru a-i oferi pielii tale protectia necesara impotriva razelor ultraviolete.

Pe eticheta produselor cosmetice, ingredientele sunt scrise in ordinea cantitatii: cele mai importante vor fi scrise la inceput. Apa reprezinta aproape 60% din ingredientele celor mai multe produse cosmetice. Denumirile in latina denota ingredientele naturale, astfel ca produsele cele mai naturale sunt cele cu cat mai multe ingrediente in limba latina.

 

Alege produsele potrivite pentru pielea ta

 

Pentru pielea predispusa la acnee, dermatologii recomanda produsele noncomedogene. Acestea contin ingrediente ca ulei de lanolina , ceara si unt de shea, ce pot contibui la formarea de puncte albe si negre. Produsele hidratante recomandate pentru pielea afectata de acnee nu contin uleiuri.

In cazul pielii grase, acizii alfa-hidroxi au cele mai bune efecte. Pentru pielea uscata, dermatologii recomanda produse cosmetice hidratante ce contin glicerina, acid hialuronic si dimeticona.

Antioxidantii din produsele hidratante au cel mai mare efect asupra pielii imbatranite, dar sunt benefici indiferent de varsta sau de tipul de ten. Vitamina A este un alt ingredient folositor pentru pielea imbatranita.

Dermatologii recomanda produse hidratante un factor de protectie solar mai ridicat de 15, odata cu inaintarea in varsta si imbatranirea pielii .

In cazul in care ai pielea sensibila, evita produsele care contin alcool. Cea mai buna alegere sunt produsele fara coloranti si fara parfum, care sa contina cel mult zece ingrediente.

Nu uita, alegerea produselor cosmetice hidratante pentru tenul tau este doar primul pas. Rezultatele maxime vor fi obtinute doar daca le folosesti in mod consecvent.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare