Machiaj & Cosmetica

#aplicare gene false #gene false

Genele false si tot ce trebuie sa stii despre ele

Femeia din ziua de astazi este interesata de ingrijire, de stil si de frumos, aceasta nu mai este o noutate. Dorinta de a perfectiona propriile trasaturi nu este in niciun caz una noua, ci, mai curand, o nevoie profund umana, adanc inradacinata in trecutul si firea noastra. Astfel, daca ne uitam un pic in urma, observam ca machiajul a jucat diferite roluri de-a lungul timpului, motiv pentru care a fost mereu prezent, uneori chiar si in randul barbatilor.

Astazi, indiferent de stilul de machiaj despre care vorbim, fie el puternic, de inspiratie istorica - cum este, spre exemplu, moda vamp, popularizata de actritele din filmele mute de la inceputul anilor 1900, ori machiajul tip pin-up, în stilul anilor ‘50 -, fie el contemporan, aducand in acelasi loc accente cat se poate de diferite, un lucru este cert: ochii au fost intotdeauna in centrul atentiei.

Exista numeroase trucuri pentru a atrage atentia asupra ochilor: poti apela la culori puternice, la o linie eleganta si sexy de tus de ochi ori la un set de gene false din par de nurca (mink). Si, in ceea ce le priveste pe acestea din urma, in acest articol raspundem la cele mai comune intrebari atunci cand vine vorba de genele false.

Exista mai multe tipuri de gene false?

Femeile opteaza la gene false pentru un plus de lungime si volum, pentru un aspect mai seducator si plin de incredere. Si, cum fizionomia difera de la o femeie la alta, si genele false sunt de mai multe tipuri: genele pe banda clasica - spre exemplu, gene false din par de nurca (mink) - si genele manunchiuri (buchetele). Alegerea unuia dintre aceste tipuri este strict personala si pleaca de la propriile nevoi. Ele sunt diferite si in functie de ocazia unde doresti sa le porti si pot fi aplicate acasa ori la salon, de catre un specialist.

Cum aleg genele potrivite pentru mine?

Atunci cand vorbim despre cum alegem genele false, primul sfat este sa optezi pentru genele tip banda, fiind o alegere potrivita pentru oricine, datorita procesului foarte usor de aplicare. Recomandarea specialistilor este sa porti zi de zi gene din par natural, acestea avand un aspect mai placut si oferind o senzualitate subtila privirii.

Apoi, trebuie sa stii ca purtarea unor gene false este la fel de complexa precum purtarea unei anumite tunsori: genele false pot schimba semnificativ fizionomia fetei, motiv pentru care, inainte de-a le achizitiona, trebuie sa te asiguri ca ele subliniaza si accentueaza privirea in cel mai elegant mod posibil. Pentru acest lucru trebuie sa tii cont de forma ochilor atunci cand alegi setul de gene false. Spre exemplu, femeile cu ochii migdalati pot opta pentru orice tip de gene false (recomandate sunt cele care ofera volum), cele cu ochii adanciti pot alege gene cu fire mai lungi in centrul ochiului, pentru echilibru, iar cele cu ochii rotunzi sau mici pot purta genele mai lungi in coltul exterior. Daca ai nelamuriri in ceea ce priveste proportiile tale, nu ezita sa intrebi un specialist.

Cand si cum se aplica genele false

E bine de stiut ca genele false pot fi purtate atat ziua, cat si noaptea, dupa preferinte, nevoi si ocazii. Astfel, un set de gene false din par de nurca (mink) pot fi potrivite mai multor contexte, fiind deci mai versatile, in timp ce un set de gene colorate se potrivesc exclusiv unei petreceri.

In ceea ce priveste aplicarea lor, tutorialele online sunt numeroase, fiind un procedeu simplu. Uite ce trebuie sa faci:

  • te demachiezi cu un produs dedicat, hipoalergenic;
  • ochii se usuca apoi cu un servetel de hartie, iar genele tale naturale trebuie periate cateva minute;
  • urmeaza sa aplici o linie subtire de adeziv pe mana, sa dezlipesti banda de pe suportul din cutie cu o penseta si sa aplici adeziv pe banda, fara sa murdaresti genele;
  • astepti treizeci de secunde si presezi usor banda pe linia genelor, cat mai aproape de cele naturale.

Daca port gene false, mai este necesara mascara?

In principiu, atunci cand folosesti gene false nu mai este nevoie sa apelezi la mascara, genele fiind in mod natural alungite si pline de volum. Totusi, daca tii mult la acest pas, poti folosi mascara pe gene inainte de a le aplica pe cele false, sfatul fiind sa nu folosesti o mascara rezistenta la apa. In ceea ce priveste demachierea, alege un produs neuleios, pentru ca veti reduce rezistenta genelor.

Genele false se pot refolosi?

Da, genele false tip banda se pot refolosi de multe ori, in functie de cum le intretii. O durata medie de viata in ceea ce le priveste ar fi de 10, chiar 15 utilizari, desigur, in cazul unei intretineri atente. Recomandat este sa le inlocuiesti la un interval fix, din motive de igiena si vitalitate.

Sursa foto: Adobe Stock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului