Machiaj & Cosmetica

#gene false # aplicare gene #reparara genele false

Gene false: 6 trucuri pentru o aplicare perfecta

Controversatele gene false au devenit un element de machiaj foarte folosit in intreaga lume, chiar daca o aplicare perfecta presupune cu oarecare indemanare si maiestrie. Daca in anii trecuti machiajul cu gene false lua nastere doar in saloanele de cosmetica, astazi milioane de femei din lumea intreaga isi accentueaza singure privirea cu acest artificiu de efect.

De tip banda sau in smocuri, genele false arata grozav, dar nu sunt la fel de minunate cand trebuie sa le aplici singura. Din fericire, cateva trucuri eficiente te pot ajuta sa arati ca o diva pe covorul rosu, fara sa apelezi la ajutorul nimanui!


1 Ajustarea genelor false


Primul pas in aplicarea genelor false este ajustarea lor la forma naturala a ochiului. Acest lucru inseamna sa tai cu o forfecuta de unghii firele din colturile interioare ale ochiului, astfel incat sa se alinieze estetic cu genele tale naturale.




Foto: falseeyelashesinfo.com


2 Aplicarea lipiciului


Un truc minunat pentru aplicarea lipiciului pe genele false este sa previi supraincarcarea lor printr-o tehnica simpla: tine tubul sau pensula in mana si trece genele pe suprafata pastei, nu invers. In acest fel, genele vor absorbi suficient lipici, fara sa ramana cantitati suplimentare la baza firelor.



Foto: themiddleofhere.com


3 Uscarea lipiciului


Nu te grabi niciodata sa aplici genele inainte ca lipiciul sa se usuce suficient! Asteapta intre 40 de secunde si un minut pentru intarirea pastei, altfel risti sa te murdaresti si sa nu reusesti sa iti lipesti genele perfect!


4 Lipirea genelor false


Lipirea genelor false este cel mai dificil pas al operatiunii si cel care necesita cel mai mare grad de indemanare. Foloseste o penseta pentru a presa din loc in genele pe pleoape, astfel incat sa nu existe zone "neacoperite", care sa se dezlipeasca ulterior. Foloseste o oglinda care mareste reflexia, pentru o precizie de chirurg!



Foto: ehowcdn.com


5 Presiunea


Imediat ce ai reusit sa le pozitionezi perfect de-a lungul linei genelor, ai grija sa apesi in jos, de la un capat la celalalt, pentru o fixare de durata.


6 Retusul final


Dupa 5 minute de la aplicare, lipiciul s-a uscat suficient, incat sa poti interveni cu un strat suplimentar de rimel, pentru mai multa definire. Tine, cu buricul degetului, baza genelor apasata si aplica mascara de la milocul firelor in sus (ai grija sa nu duci periuta la radacina, altfel risti un incident neplacut).



Foto: celebitchy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare