Machiaj & Cosmetica

#produse machiaj #machiaj # cosmetice bio #machiaj si cosmetica

Frumusetea vine din interior, dar se vede la exterior. Cosmeticele bio, o alternativa sanatoasa pentru pielea ta!

Asa cum, in alimentatie, trendul ultimilor ani este dat de orientarea tot mai intensa catre produse bio, din surse cat mai naturale, industria cosmetica urmeaza indeaproape aceeasi tendinta.

Ne preocupa tot mai mult calitatea hranei de zi cu, insa la fel de mult ar trebui sa ne preocupe calitatea oricarui produs care intra in contact cu organismul nostru, de la sapunul cu care zilnic ne spalam mainile, detergentul cu care spalam vasele si hainele sau cu care ne curatam casa.

Avand in vedere ritualul zilnic de ingrijire si infrumusetare in randul femeilor, continutul oricarui produs din trusa de cosmetice trebuie sa fie unul de calitate.

Frumusetea vine din interior, dar nici la exterior nu strica sa aratam bine si naturale.

Chiar daca actioneaza ca o bariera de protectie impotriva factorilor externi, pielea noastra are capacitatea de a absorbi aproape orice substanta cu care intra in contact, care apoi va fi preluata in sange si transmisa in intreg organismul. Iar cum acest obicei are o frecventa crescuta, riscul este cu atat mai mare.

Sa luam de exemplu banalul deodorant, folosit zilnic de fiecare dintre noi, sau chiar aplicat de mai mult ori pe zi. Desi la prima vedere pare inofensiv, acest produs pe baza de aluminiu poate provoca in timp reactii alergice, sau mai mult, poate actiona pe ascuns asupra sistemului endocrin, ducand la dereglari hormonale si nu numai. Din fericire exista deodorante bio cu ingredient natural care sunt mult mai prietenoase cu pielea sensibila.

Exista, din fericire, variante naturale de ingrijire. Ingredientele active din deodoratele naturale precum mierea de manuka, untul de shea, aloe vera sau uleiul de jojoba hranesc pielea in profunzime, mentinand o hidratare optima si un miros placut, fara adaos de alcool, parfum sau aluminiu.

Machiajul mineral vs. machiajul organic

Intrucat folosim frecvent oricare dintre aceste variante atunci cand ne alegem un produs, este important sa intelegem ce reprezinta fiecare dintre aceste doua categorii.

Organic make-up - sunt produse pe baza de extracte vegetale din plante, culturi crescute fara pesticide sau alte substante chimice folosite la scara larga in agricultura. In productie, sunt evitate bineinteles uleiurile minerale, parabeni, ftalati, facand astfel ca produsul final sa fie bogat in substante naturale esentiale, precum vitamine sau minerale.

Mineral make-up - sunt produse ce au la baza minerale naturale, regasite in zone neatinse de substante poluante, transformate in pudre sau alte amestecuri pe baza de oxid de zinc, oxid de fier sau dioxid de titaniu, ingrediente cu efect puternic antiinflamator asupra pielii, oferindu-i totodata protectie impotriva radiatiilor solare.

Promisiuni ce vin la pachet cu efecte adverse

Cele mai multe produse de make-up si ingrijire ne fac promisiuni atractive zi de zi: estomparea ridurilor, eliminarea petelor de soare, atenuarea imperfectiunilor etc.

Sunt afirmatii care vand, dar si actioneaza! De cele mai multe ori insa, desi rezolva problemele vizibile ale pielii, pretul platit este prea mare: deshidratarea excesiva (uscarea vizibila a pielii), imbatranirea prematura sau foto sensibilitatea.

Avantajele folosirii cosmeticelor minerale-bio sunt multiple, dar in acelasi timp esentiale, de luat in seama atunci cand alegem un produs.

Mentin o hidratare optima a pielii, prin continutul de uleiuri esentiale naturale, unt de shea sau unt de cacao. Acesta din urma de exemplu, este un ingredient natural, extrem de hidratant, furnizand pielii o serie de acizi grasi esentiali pentru un aspect ferm, sanatos si stralucire de lunga durata.

Sa luam de exemplu fondul de ten - poate cel mai frecvent utilizat in ritualul zilnic de infrumusetare. Produsele organice cu ingrediente florale au la baza uleiuri esentiale, extracte de aloe vera, galbenele sau musetel cu rol antiinflamator, ce hidrateaza, calmeaza sau vindeca micile neplaceri vizibile la nivelul pielii.

Fondul de ten este imbogatit cu vitamina C si E cu actiune antioxidanta, mentinand in timp o piele sanatoasa si ferma, oferind in acelasi timp acoperirea optima de care orice femeie are nevoie.

Produsele minerale-bio asigura protectie eficienta impotriva razelor ultraviolete, a caror actiune duce la imbatranirea prematura a pielii.

Sunt de asemenea produse ce se potrivesc oricarui tip de ten, in functie de nevoia de hidratare sau acoperire, fiind prietenoase pana si cu o piele sensibila.

De ce ai alege un produs care incarca tenul, facandu-l sa para matur, lipsit de stralucire, in timp ce putem apela la substante de origine naturala care vor mentine un ten intens hidratat, luminos, dar in acelasi timp acoperind eventualele imperfectiuni pe care ne dorim sa le ascundem cu orice pret?

Chiar daca sunt o noutate in industria frumusetii, aceste produse minerale-bio alcatuiesc o gama extinsa si o varietate ce le face compatibile cu orice tip de ten: de la fond de ten, mascara, blush, gloss de buze, pudra sau farduri de pleoape, fiecare dintre ele pot raspunde oricarei preferinte in materie de culoare, textura sau metoda de aplicare.

Produsele minerale-bio ne lasa pielea sa respire. Dupa cum bine stim, clasicele cosmetice se fixeaza atat de bine, din dorinta de a respecta promisiuni de genul acoperire de lunga durata, blocand astfel porii prin care pielea noastra respira constant. Ne intrebam cu surprindere apoi de ce apar inflamatiile, iritatiile sau aspectul uscat al pielii dupa demachiere.

Ar fi util sa tinem minte un lucru: “ if you can't eat it, don't wear it!” Asa cum alegem cu maxima atentie o alimentatie bio, echilibrata, cu ingrediente din surse ferite de substante chimice, la fel de atenti trebuie sa fim cu orice produs pe care il aplicam pe pielea noastra zi de zi.

Sa nu uitam ca o parte semnificativa din elementele regasite in compozitia acestuia ajung fara indoiala in sangele nostru, iar mai apoi la nivelul tuturor organelor.

Din fericire, avem la dispozitie produse bio din orice categorie: igiena personala, detergenti, make-up si ingrijire generala pentru ten, corp si par. Cosmeticele bio de pe naturopat.ro sunt produse certificate organic, avand la baza ingrediente ce provin din agricultura ecologica.

Avem la indemana produse finite de ingrijire si infrumusetare, dar si produse ca baza in prepararea propriilor retete: pudre, ape florale sau uleiuri esentiale naturale.

Toate intr-o formula menita sa aiba grija de pielea noastra intr-un mod cat mai natural, oferindu-i hidratarea, protectia si curatarea de care are nevoie, fara a apela la substante sintetice create in laborator.

Pentru mai multe produse cosmetice bio va rugam sa accesati www.naturopat.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare