Machiaj & Cosmetica

#cosmetica #tratamente naturale #cadere par # stopare cadere par

Fortifica-ti parul. Iata cateva tratamente rapide de stopare a caderii parului

In acest sezon, una dintre marile probleme cu care se confrunta majoritatea femeilor este caderea excesiva a parului. Desi uneori ne sperie, caderea parului este destul de frecventa la schimbarea anotimpurilor, insa de cele mai multe ori aceasta ascunde anumite afectiuni care trebuie tratate. Iata cateva tratamente naturiste, care fortifica firul de par si stopeaza caderea acestuia:


1. Masca de ulei de masline si galbenus de ou

Uleiul de masline este unul dintre cei mai buni aliati ai parului. Acesta hidrateaza si fortifica firul de par, dar il ajuta si la procesul de regenerare. Masca cu ulei de masline si galbenus de ou este unul dintre cele mai populare tratamente naturiste impotriva caderii podoabei capilare.

Amesteca asadar doua linguri de ulei de masline cu un galbenus de ou si cateva picaturi de lamaie, apoi intinde masca pe intreaga suprafata a parului si las-o sa actioneze aproximativ 50 de minute.

De asemenea, poti combina uleiul de masline cu usturoi pisat, care, daca actioneaza 3-4 ore asupra scalpului, va avea un efect uimitor.


2. Tinctura de lavanda

Foarte buna in tratamentul pentru caderea parului este si tinctura de lavanda. Aplic-o la radacina parului si maseaza-ti bine scapul cu ea, pana cand se intinde uniform. Acopera-ti parul cu un prosop si lasa tinctura sa actioneze cel putin doua ore. Dupa acest proces, spala bine parul, de preferat tot cu sampoane naturale.


3. Propolisul

O simpla alifie cu propolis iti poate face o podoaba capilara surprinzatoare si foarte bogata. Fa-ti zilnic masaje ale scalpuluo cu alifie cu propolis sau chiar tinctura de propolis si in cateva saptamani firul tau de par va deveni mult mai fermi si plin de vitalitate.


4. Coada-soricelului

Ceaiul de coada-soricelului are numeroase proprietati antiinflamatorii si epitelizante. Combina 50 de grame de planta de coada-soricelui cu un litru de apa si vei obtine un elixir al frumusetii parului de care nu te vei mai desparti niciodata. Il poti aplica atat prin masarea scapului, cat si la clatirea parului.

Sursa foto: trendvogue.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare