Machiaj & Cosmetica

#epilare definitiva #epilare

Epilarea definitiva, de la a la z

A trecut de mult perioada in care parul de pe corpul femeilor era acceptat. Astazi pana si barbatii viseaza la un corp lipsit de fire inestetice. Lama de ras pare a fi, insa, o solutie mult prea solicitanta iar ceara este dureroasa si neprietenoasa.

Daca barbatii pot renunta la ideea de a elimina parul, femeile sunt nevoite sa adopte o solutie. Lama sau ceara?

Din fericire, raspunsul femeii moderne nu include niciuna dintre aceste variante. Femeia secolului 21 alege epilarea definitiva, o solutie foarte eficienta, care castiga din ce in ce mai mult teren. Este adevarat ca nu poate sa fie facuta acasa, insa alegerea unui institut de estetica performant te poate scapa de grija parului pentru perioade de pana la 7 ani.

Ce trebuie sa urmaresti atunci cand alegi un institut de epilare definitiva?

  • Asigura-te ca dai de un estetician profesionist, cu acreditari in domeniu;
  • Cauta un institut cu solutii pe termen lung si cu raspunsuri la toate intrebarile;
  • Asigura-te ca aparatura folosita este de ultima generatie.

In caz contrar, riscurile sunt destul de mari: iritatie a pielii, ineficienta sau durere. Sunt riscuri inexistente, insa, daca alegi un tratament de epilare definitiva IPL la Goskin, Institut de Estetica Medicala din Bucuresti cu o vasta experienta in acest domeniu.

Pe piata vei observa ca exista doua tipuri de epilare definitiva: cu IPL sau cu laser. Care sunt diferentele dintre cele doua proceduri si, mai important, care este mai buna si mai sigura?

Diferenta esentiala dintre cele doua tratamente este ca IPL utilizeaza un spectru larg de lumina de intensitate mare, care este emisa la mai multe lungimi de unda, in timp ce laserul emite o lungime de unda unica, concentrata si precisa, ce este optimizata pentru absorbtia maxima a foliculilor. Epilarea defnitiva cu laser poate, intr-adevar, sa reduca mai rapid parul intr-o sedinta, cu toate acestea, din cauza intensitatii mai mari a luminii, pacientii au deseori riscul de a se alege cu cateva reactii adverse in timpul sau in urma tratamentului. Epilarea definitiva IPL este personalizata in functie de parul si de pielea pacientului, fiind astfel mai sigura si mai eficienta pe termen lung.

Poate epilarea definitiva IPL sa elimine permanent parul?

Ei bine, da si nu. Tratamentele cu IPL si cu laser distrug foliculii de par, dar numai un procent din firele de par exista in foliculi in stare activa la un moment dat, ca parte a ciclului de crestere naturala. Prin urmare, numai firele de par in fazele active nu vor creste din nou in urma unei sesiuni de epilare. “Realizandu-se mai multe sedinte cu IPL, tot mai multe fire de par vor fi distruse, ajungand ca, in urma intregului tratament, 80-90% din par sa fie distrus definitiv.”” spune Patricia Lazar, estetician la Institutul de Estetica Medicala Goskin. Ca atare, epilarea definitiva, fie ca este efectuata cu IPL sau cu laser, are nevoie de circa 6 sedinte pentru ca rezultatul final sa fie satisfacator. Pentru a obtine rezultatele scontate, este important sa se lase timp suficient intre sesiuni.

De ce sunt importante pielea si parul pacientului in tratamentele de epilare definitiva?

Cei cu parul blond vor observa ca indepartarea parului cu laser ar putea fi ineficienta pentru ei. Cu cat pigmentul este mai putin existent in par, cu atat mai greu ii va fi laserului sa identifice foliculii de par si sa ii distruga. De asemenea, tehnica IPL se concentreaza pe melanina din par si din piele, putand astfel sa elimine doar parul care este mai inchis la culoare decat pielea. “Cu cat este mai inchisa pielea si cu cat este mai deschis parul la culoare, cu atat mai putin eficienta va fi epilarea cu IPL”, declara Patricia Lazar. Acesta este motivul pentru care se recomanda ca sedintele de epilare defintiva sa se realizeze iarna, cand pielea nu este bronzata.

Singura zona a corpului care poate fi supusa unui tratament de epilare denitiva IPL in timpul sezonului cald, este zona intima, care este mereu acoperita. Daca vrei sa incepi un tratament de epilare definitiva cu IPL pentru zona inghinala, poti face acest lucru atat in sezonul rece, cat si in sezonul cald, fara a-ti expune pielea riscurilor.

In plus, cu ajutorul unui voucher de 100 de lei poti obtine o reducere pentru tratamentul de epilare definitiva IPL la Goskin.

Ce zone pot fi tratate?

Epilarea definitiva cu laser poate fi folosita in aproape orice zona a corpului, cu exceptia zonelor mai sensibile. Pe de alta parte, epilarea definitiva cu IPL se poate realiza in siguranta in toate zonele corpului, provocand mai putina durere. Singurul lucru de care trebuie tinut cont este culoarea pielii. Nu se recomanda epilarea definitiva pe pielea inchisa la culoare.

Cat de sigura este epilarea definitiva?

Aceasta procedura este sigura pentru orice pacient, daca se realizeaza in conditii de siguranta. Trebuie, insa, sa se acorde mare atentie clinicii in care se doreste a se realiza acest tratament. Un estetician neinstruit poate sa utilizeze IPL-ul sau laserul in mod necorespunzator, riscand aparitia veziculelor inestetice, arsurilor sau hiperpigmentarii din cauza nivelului ridicat de energie. Esteticianul trebuie, de asemenea, sa fie informat in legatura cu medicamentele, afectiunile medicale, tipul de piele si schimbarile hormonale ale clientului. Unele medicamente, cum ar fi unele antihistaminice, antidepresive, antibiotice si contraceptive, de pilda, sunt sensibile la lumina, asadar asigura-te ca ii oferi toate informatiile necesare medicului sau esteticianului care te va supune tratamentului de epilare definitiva.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare