Machiaj & Cosmetica

#masti fata #impuritati #avocado #lapte

Doua masti pentru a indeparta impuritatile de pe fata

Tenul spune multe despre tine. Nu este vorba despre frumusete, ci despre sanatate. Sa te uiti in oglinda si sa vezi un ten gras, deshidratat si cu puncte negre nu este cel mai bun mod de a incepe ziua.

 

Dimpotriva, ideal este sa vezi o piele sanatoasa si radianta. Daca doresti acest lucru, afla cum poti prepara acasa doua masti pentru eliminarea impuritatilor de pe fata.

Masti faciale pentru indepartarea impuritatilor de pe fata

1. Masca cu lapte si ovaz

Ovazul are capacitatea de a elimina murdaria de pe piele. In acelasi timp, echilibreaza PH-ul hidrateaza. Din acest motiv, se afla printre ingredientele folosite pentru sapunuri si creme.

La randul sau, laptele are multiple benefici. Este bogat in vitamine care hranesc epiderma, accelereaza crearea de colagen, iar lipoproteinele sale faciliteaza intrarea substantelor nutritive in piele.

Ingrediente:

  • O lingura de fulgi de ovaz (10 g)
  • O jumatate de pahar de lapte (100 ml)

Preparare:

Amesteca fulgii de ovaz cu laptele pana obtii o pasta. Daca ti se pare prea groasa, mai poti pune putin lapte.

Aplicare

Intinde amestecul pe intreaga fata cu miscari circulare, deoarece stimuleaza circulatia sangelui, dar evita contactul cu ochii.

Lasa masca sa actioneze 15 minute si apoi indeparteaz-o de pe fata cu apa calduta. Dupa aceea poti aplica crema hidratanta pe care o folosesti de obicei.

2. Masca cu avocado si miere

Avocado este perfect pentru hidratarea pielii, pentru ca este bogat in antioxidanti, astfel incat previne imbatranirea pielii si aparitia ridurilor. De asemenea, absoarbe impuritatile din pori. Pe de alta parte, grasimea sa sanatoasa genereaza un strat care protejeaza tenul de efectele nocive ale aerului poluat.

Cat despre miere, aceasta este recunoscuta pentru puterea sa ca antibiotic. In plus, glucoza pe care o contine, o face un excelent exfoliant.

Ingrediente:

  • 3 linguri de miere (75 g)
  • o jumatate de avocado

Preparare:

Mierea trebuie putin incalzita. Apoi se paseaza jumatatea de avocado, apoi se amesteca cu mierea pana obtii o pasta.

Aplicare:

Inainte de a utiliza aceasta masca trebuie ca fata sa fie curata si uscata. Se aplica cu miscari circulare si lasata sa actioneze timp de 15 minute. Masca trebuie indepartata cu un prosop umezit in apa calda. La final poti aplica un tonic bun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului