Machiaj & Cosmetica

# cosmetice bio #produse cosmetice bio

De ce produsele cosmetice bio trebuie sa fie prima ta alegere

Un stil de viata sanatos nu implica doar o alimentatie echilibrata, ci si folosirea unor produse cosmetice bio in ritualul de ingrijire. Pielea, cel mai mare organ al corpului, absoarbe in jur de 50-60% din ingredientele aflate in compozitia produselor de infrumusetare, asa ca alegerile noastre ar trebui sa fie facute cu prudenta.

 

Multe dintre problemele pe care le ai cu pielea (iritatii, senzatie de uscaciune, mancarimi, eczeme, acnee, sebum in exces si altele) pot fi cauzate de cremele si lotiunile nepotrivite pe care le utilizezi zi de zi. A venit timpul sa faci o schimbare in raftul cu cosmetice.

Vei observa inca de la prima aplicare ca merita sa investesti mai multi bani in produse naturale fiindca au o multime de beneficii. Acestea sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, chiar si pentru cel sensibil si atopic ce pare cateodata sa nu aiba niciun aliat in cosmetica.

Citeste mai jos de ce produsele cosmetice bio trebuie sa fie prima ta alegere atunci cand mergi la cumparaturi.

Produsele cosmetice bio...

... sunt blande cu pielea ta

Produsele care au ingrediente naturale in compozitie sunt un adevarat izvor de sanatate pentru pielea ta. Acestea hranesc si hidrateaza tenul in profunzime, protejandu-l cu succes de actiunea factorilor externi (vant rece, apa calcaroasa si expunerea prelungita la soare).

Intr-o lume in care stresul a devenit la ordinea zilei, vei descoperi ca produsele cosmetice bio sunt cei mai buni prieteni pe care ii poti avea. Te vor pregati in fiecare dimineata sa faci fata cu succes provocarilor pe care le vei avea de trecut pe parcursul zile si te vor rasfata seara, cand te vei intoarce obosita acasa.

... nu provoaca iritatii

Substantele chimice aflate in compozitia cosmeticelor sunt agresive cu pielea si pot provoca, in functie de gradul de sensibilitate pe care il are fiecare, iritatii, senzatie de mancarime si de uscaciune.

Un brand de calitate promoveaza produse certificate bio, fara aditivi sintetici, alergeni si ingrediente ce provin din surse modificate genetic, asa cum vei gasi in rafturile virtuale ale magazinului online n-eos.ro.

... nu contin parabeni si arome artificiale

Parabenii sunt conservanti folositi pe scara larga in produsele cosmetice si farmaceutice, avand rolul de a prelungi durata produselor. Din pacate, studiile au aratat de-a lungul timpului ca aceste substante chimice au efecte negative asupra organismului, cum ar fi inhibarea productiei de estrogen, hormonul sexual feminin.

Din fericire, industria cosmetica a inceput sa puna tot mai mult accent in ultimii ani pe realizarea produselor cosmetice bio. Acestea nu au in compozitie nici parabeni, nici arome artificiale ori alte substante care pot sa conduca cu timpul la aparitia unor afectiuni grave.

... nu imbatranesc pielea

Inca un beneficiu pentru care merita sa inlocuiesti cosmeticele obisnuite cu produse preparate din ingrediente naturiste este ca acestea nu grabesc imbatranirea pielii.

Utilizarea zilnica a unor cosmetice care usuca pielea va conduce cu timpul la aparitia prematura a ridurilor. La polul opus, cosmeticele organice au in compozitie ulei de cocos, de masline si de ricin, ingrediente ce sunt recunoscute pentru proprietatile antioxidante.

Va fi suficient sa introduci, pentru inceput, un singur produs cosmetic bio in rutina ta de ingrijire pentru a observa ca acestea merita toate increderea ta.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare