Machiaj & Cosmetica

#farduri #machiaj #machiaj de zi

De ce ar trebui sa te machiezi zilnic, chiar daca stai in casa

Trecem printr-o perioada in care, din pacate, grija pentru sine nu mai este prioritara. Stam in casa de dimineata pana seara si neglijam aspectul propriu. Specialistii sunt de parere in schimb ca sa te machiezi inseamna sa te vezi si mai ales sa te simti bine in fata oglinzii si cu tine insati.

 

O adevarata terapie! Asta este machiajul in momentele de apatie si de pasivitate. Culori si sclipici pentru a alunga tristetea!

#stauacasa, dar ma machiez

In perioadele cu cel mai mare stres, cum ar fi momentul pe care il traim acum, in care suntem nevoiti sa ne impartim intre munca la distanta si treburile casei, este important sa apelam la toate resursele pentru a incerca sa ne ridicam moralul, sa alungam tristetea. Tocmai din acest motiv, asocierea cuvintelor „terapie” cu „machiaj” nu este deloc intamplatoare. Scopul machiajului chiar si in asemenea situatiie este de a-ti sublinia feminitatea, de a-ti consolida stima de sine pentru a te simti mai puternica si mai increzatoare. Da, toate acestea le poti obtine cu ajutorul machiajului, iar psihologii confirma acest lucru.

Daca reflectam asupra gesturilor machiajului, realizam niste pasi importanti. In primul rand, a te aseza in fata oglinzii implica „a te uita la tine”, a te concentra asupra persoanei si a fetei tale, aproape ca si cum ai spune: „Iata-ma, exist, sunt aici”. A petrece cateva minute cu celalalt eu in incercarea de a-l face mai frumos si placut inseamna a avea grija de tine.

Asadar, putin fard de pleoape, un eyeliner, blush in obraji si niste ruj rosu ne pot aduce un zambet pe chip si ne pot ajuta sa ne imbunatatim starea de spirit, dispozitia, prin simplul fapt ca aratam mai bine.

Make-up artistul Roberta Scagnolari a vorbit in cartea sa "Make-up therapy" despre 8 cazuri de femei care au renascut datorita machiajului. Machiajul le-a ajutat sa depaseasca dificultatile legate de boli si alte forme grave de disconfort, cum ar fi bulimia si cancerul.

Incepe terapia prin machiaj

Nu mai ai nicio scuza, acum este randul tau sa testezi „terapia prin machiaj”. Redescopera trusa de farduri, paleta de culori pentru ochi, luciul de buze, lacul mat de unghii, fondul de ten si blush-ul. Alege un machiaj nude, discret. Vei descoperi cat de fermecatoare, cat de frumoasa esti!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare