Machiaj & Cosmetica

#stil #make-up #machiaj #culoare #par

Cum sa te machiezi in functie de culoarea parului

Sarbatorile se apropie si vrei sa faci o schimbare. Programarea la coafor este deja facuta, stii exact ce vrei... in final ai gasit culoarea de par perfecta care ti se potriveste cel mai bine. Acum ca stii exact spre ce sa optezi in domeniul hair-style, este important sa detii si mici trucuri de machiaj pentru a-ti pune in valoare culoarea de par nou obtinuta. Fii atenta la cele ce urmeaza si afla cum sa te machiezi in functie de culoarea parului ca o profesionista.

Saten inchis

Parul in aceasta culoare sublinieaza foarte bine tresaturile fetei, incadrand-o armonios. Lucru foarte bun pentru tine si asta pentru ca iti da posibilitatea sa jonglezi cu o paleta de culori indraznete, destul de dificil de aplicat in alte situatii. Astfel, opteaza sa-ti conturezi ochii cu nuante de pruna, culori metalice si nuante de rosu.

Pentru a conferi caldura privirii, foloseste un fard metalic bronz, cupru sau auriu, trasand ulterior un contur de eyeliner negru si binenteles mascara .

Saten deschis

Culoarea aceasta de par care aminteste de caramel este cea mai prietenoasa in ceea ce priveste machiajul ochiilor, acceptand aproape orice culoare. Parul nefiind nici foarte inchis, dar nici deschis nu este pretentios la cererea culorilor. Poti opta astfel pentru a-ti contura ochii in tonuri neutre, pamantii pana la culori indraznete precum zmeura si rozul coral. Pentru o amprenta personala si originala, defineste-ti ochii aplicand un eyeliner pe pleoapele superioare.

Blond

Un confera luminozitate chipului, tocmai de aceea nu este nevoie sa folosesti culori tari care sa atraga atentia, ci doar sa adaugi un strop de stralucire terna.

Insa, chiar daca blondelor le stau cel mai bine in culori calde precum piersica , roz, auriu si sampanie, poti fii mai indrazneata optand pentru o nuanta de verde sidefat, de exemplu. Vei sublinia astfel conturul ochilor si culoarea acestora.

Negru

Un par negru ca abanosul denota mister si personalitate in acelasi timp. Astfel, fii indrazneata si opreste-te doar asupra unui singur element al fetei: ochii. Alege tonuri precum negru si gri si realizeaza un machiaj cu mult rimel. Opteaza pentru un blush roz natural si pentru conturarea buzelor intr-o nuanta asemanatoare la care sa adaugi putin gloss.

Rosu

Aceasta culoare transmite caldura chipului, tocmai de aceea este de preferat ca machiajul sa fie realizat in nuante asemanatoare precum maroniul sau caisa, doar pentru un efect de stralucire.

Daca nu esti insa o fana a acestor culori, poti sa incerci si verdele intens pentru marcarea ochiilor si rozul pentru obraj si buze.

Tips & tricks

• Daca esti blonda este bine sa evite (eviti) nuantele mate si machiajul nude, pentru ca nu vor face decat sa dea o imagine stearsa
• Daca esti bruneta si ai si tenul inchis, apeleaza la tonurile de pruna sau mai mult, cele cu scantaieri de
• Daca esti bruneta evita fondul de ten pal; contrastul inchis-deschis nu va face decat sa te arate ca o stafie
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare