Machiaj & Cosmetica

#machiaj #ochelari #make-up

Cum sa te machiezi daca porti ochelari

Atunci cand porti ochelari, regulile de make-up se schimba. Scopul este sa iti scoti din anonimat privirea si sa folosesti forma si culoarea ramelor in avantajul tau. Iata cateva sfaturi care iti vor indica cum sa te machiezi daca porti ochelari.

 

 

Pasul 1. Pune in valoare ramele ochelarilor

Inainte de a achizitiona , trebuie sa ai in vedere, pe langa culoarea parului si a ochilor, nuante care sa iti puna in valoare ramele ochelarilor. Evita sa optezi o culoare a fardului care nu se potriveste cu cea a ramei. Ideal ar fi, ca inca din momentul in care iti alegi ramele, sa tii cont de infatisarea fizica, pentru ca astfel iti va fi mult mai usor sa alegi si gama de culori a fardurilor sau a imbracamintei.

Daca nu reusesti sa te hotarasti, foloseste-te de o paleta de culori. Apropie fiecare culoare de rama ochelarilor si observa care dintre acestea reuseste sa se armonizeze. Din culorile selectate elimina-le pe cele care nu se potrivesc cu nuanta ochilor, pentru a ramane intr-un final, cu acelea care se imbina perfect atat cu privirea ta cat si cu rama ochelarilor.

Pasul 2. Machiaza-te in functie de efectul ochelarilor asupra privirii tale

Machiajul tau depinde foarte mult de efectul pe care il au ochelarii asupra ochilor: fie micsoareaza privirea, fie o adancesc, facand ochii sa para mai mari.

Daca ochelarii tai iti micsoreaza privirea, atunci trebuie sa apelezi la cateva trucuri pentru a da volum ochilor. Pune-ti in valoare genele, folosind un ondulator pentru gene. Acesta le va scoate in evidenta, chiar daca porti ochelari. Aplica mai multe straturi de mascara. Genele bine conturate vor sublinia privirea ascunsa in spatele lentilelor. Foloseste un fard de ochi mai puternic decat ai utiliza in mod normal, dar tine minte ca acesta trebuie sa se potriveasca atat cu nuanta ochilor, cat si cu cea a ramei.

Daca ochelarii tai iti maresc privirea, atunci trebuie sa folosesti un machiaj care sa nu arate dizgratios atunci cand este privit mai de aproape. De data aceasta, nu este indicat sa aplici foarte mult mascara sau creion pentru ochi. Pentru ca ochii tai sunt “sub lupa”, incearca tonuri neutre si un strat de mascara care sa nu iti incarce genele.

Indiferent de problema pe care o ai, un alt aspect important este zona din jurul ochilor. Datorita ochelarilor, se formeaza acele “cearcane negre” inestetice, care iti dau batai de cap. Opteaza pentru un anticearcan cu putere mare de acoperire si scapa astfel de zonele inestetice. Indepartarea cearcanelor iti va lumina instantaneu privirea.

Pasul 3. Contureaza-ti sprancenele

Sprancenele conturate atent vor atrage atentia asupra privirii tale si nu asupra ochelarilor. Apeleaza la un specialist, pentru ca un rezultat desavarsit. Ai nevoie mai intai sa le definesti forma, astfel incat sa iti puna privirea in valoare. Contureaza-le daca este nevoie cu vopsea sau cu creion pentru sprancene, pentru a nu fi umbrite de ramele ochelarilor. Atentie insa, sa nu cazi in cealalta extrema si sa aplici mai multa culoare decat iti permite fizionomia.

Pasul 4. Scoate buzele in evidenta

Pentru ca ochii iti sunt acoperiti de ochelari, buzele te vor scoate din anonimat si vor completa armonios celelalte trasaturi: sprancenele, ramele si machiajul corect al ochilor. Daca in conditii normale ai fi otat pentru un ruj in nuante nude, faptul ca porti ochelari iti permite sa incerci culori mai tari.

Echilibreaza culoarea rujului cu cea a ramei ochelarilor, astfel incat acestea sa se armonizeze. Important este sa nu lasi rama sa iti umbreasca fata, ci sa iti scoti privirea in evidenta, prin machiaj.

De retinut:

  • Nu exagera cu machiajul. Pastreaza proportiile culorilor folosite, chiar daca ai impresia ca trebuie sa faci un efort in plus pentru a-ti sublinia privirea. Armonizeaza culorile si tine cont de problemele pe care trebuie sa le "acoperi" prin mici trucuri: marirea sau micsorarea ochilor.
  • Inainte de a-ti alege fardurile, tine cont de culoarea ramelor si a ochilor. Toate acestea trebuie sa se potriveasca.
  • Acopera cearcanele cu machiaj , pentru ca privirea ti se va lumina instantaneu.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului