Machiaj & Cosmetica

#ritual demachiere #cum sa te demachiezi #demachiere

Cum sa te demachiezi ca un profesionist

Esti ocupata toata ziua la birou, iar serile le dedici de obicei familiei si treburilor pe care le mai faci prin casa, asadar nu este de mirare ca ai tot mai putin timp pentru tine. Chiar si cele mai ocupate femei nu ar trebui insa sa mearga la culcare fara a parcurge o minima rutina de ingrijire, din care demachierea este o etapa foarte importanta.

Pentru o demachiere rapida si curatarea in profunzime a tenului, inainte de a merge la culcare apeleaza la cateva trucuri care te ajuta sa scapi rapid de stratul de machiaj pe care l-ai aplicat pe fata inca de dimineata.

Tine cont de recomandarile specialistilor si afla care sunt cele mai eficiente produse pentru demachiere si care sunt pasii corecti pentru a da jos machiajul de pe fata cat mai rapid, la finalul zilei.

Cat de importanta este demachierea?

Exista o controversa care circula in domeniul frumusetii si anume aceea ca seara nu este necesara demachierea, atat timp cat folosesti produsele de machiaj potrivite. Pielea noastra nu respira noaptea, asadar stratul de machiaj nu o va afecta.

Cu toate acestea demachierea este importanta, la finalul zilei. Transpiratia naturala a pielii din timpul zilei sau dupa sala poate duce la dezvoltarea bacteriilor in acest mediu umed. Asadar, daca nu iti cureti tenul, acesti microbi se vor inmulti si mai mult pe parcursul noptii.

Cum te demachiezi corect

Unii specialisti in make-up recomanda folosirea apei micelare pentru demachiere, aceasta fiind eficienta in a indeparta produsele de machiaj. Apa micelara nu contine sapun, nu necesita clatire si are in compozitie picaturi mici de ulei. Pune apa micelara pe o discheta demachianta si curata fata. Apa micelara se recomanda celor cu tenul sensibil, fiind o formula usoara care nu usuca pielea, trebuie doar aplicata delicat pe intreaga fata.

Cum indepartezi machiajul ochilor

Atunci cand te demachiezi este foarte important sa faci aceasta operatiune corect si in profunzime. Indepartarea produselor de make-up de pe ochi ar putea fi insa ceva mai complicata, mai ales daca ai folosit mascara sau tus rezistente la apa.

Mascara si tusul de ochi ar putea fi ceva mai complicat de sters, insa evita sa apesi prea tare pentru ca zona ochilor este foarte sensibila. Pentru a indeparta produsele rezistente la apa, foloseste un demachiant pe baza de ulei sau apa micelara care contine o formula pentru indepartarea produselor rezistente la apa.

Nu te demachia cu servetele pentru bebelusi

Nu te demachia cu servetele pentru bebelusi, chiar daca le ai uneori la indemana pe cele ale copilului. Servetelele pentru bebelusi curata pielea, insa nu contin ingredientele necesare care ajuta la indepartarea produselor de machiaj.

Ritual de ingrijirea dupa demachiere

Specialistii sunt de parere ca ritualul de ingrijire de dupa demachiere nu ar trebui sa fie unul complicat. Dupa indepartarea machiajului spala-ti fata cu un produs de curatare bland. Asteapta pana cand fata se usuca bine si abia apoi aplica crema pe care o folosesti de obicei si care ar trebui sa aiba formula potrivita tipului tau de piele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului