Machiaj & Cosmetica

#ten #machiaj #stil #sprancene #gene #mascara #blush #ruj

Cum sa realizezi un machiaj office

Imaginea ta este prima care lasa o impresie generala asupra colegilor sau partenerilor tai de afaceri. Fii sigura pe tine si lasa machiajul sa transmita cine esti: o persoana increzatoare, inteligenta, care stie exact cum sa obtina ceea ce isi doreste de la cei din jur. Iata cativa pasi pentru a obtine un look office.

 

 

Pasul 1. Renunta la extreme

Specialistii in make-up considera ca machiajul ideal pentru business ar trebui sa intruchipeze simplitatea si sa iti accentueze discret atuurile.

Aceeasi teorie o sustin si psihologii: un machiaj complicat transmite celor din jur ca te preocupi mai mult de aspectul exterior decat de jobul in sine. Mai mult, acestia sustin faptul ca micile defecte (pistrui, ridurile de expresie) te fac sa arati mai umana si in consecinta, mai accesibila.

Asadar, ar fi indicat sa renunti la extreme in make-up si sa mentii linia naturalului. Totusi, sunt destule produse de machiaj care iti vor oferi acel „ceva” discret.

De exemplu, un luciu de culoarea buzelor iti va oferi intotdeauna un zambet tanar si natural, un ruj hidratant va adauga sexualitate buzelor tale, rimelul iti va alungi genele, oferindu-ti o privire patrunzatoare. De asemenea, invata cum sa stergi cativa ani de pe chipul tau – pentru mai multe informatii citeste articolul „Cum sa arati mai tanara cu ajutorul machiajului”.

Pasul 2. Aplicarea machiajului

Primul pas este aplicarea bazei de machiaj. Incearca sa iti ascunzi defectele pielii care sunt vizibile si deranjeaza ochiul: puncte negre, mici cicatrici, pungile de sub ochi. Retine faptul ca nuantele inchise ascund defectele, iar cele deschise evidentiaza.

Ai grija la zona T. Machiajul office nu permite ca aceasta zona sa fie lucioasa, asa ca acopera imperfectiunile cu pudra. Concentreaza-te asupra conturului fetei. Cu cateva trucuri de machiaj, poti obtine o forma cat mai apropiata de ovalul perfect. Pentru mai multe detalii, citeste articolul „Cum sa obtii un contur perfect al fetei cu ajutorul machiajului”.

Machiajul ochilor este considerat cel mai important atunci cand vine vorba de lookul office. Ochii tai trebuie sa para expresivi, in niciun caz agresivi. De asemenea, o privire dominatoare nu te va ajuta intotdeauna sa obtii ceea ce iti doresti.

Pentru machiajul business, sunt indicate nuantele de maro, gri inchis, albastru inchis. Varianta cea mai sigura o reprezinta insa tonurile de bej. Indiferent de nunata aleasa, asigura-te ca ai ales un fard discret. Contureaza genele cu rimel, insa foloseste tot o nuanta mai calda, spre exemplu maro.

Atentie la creionul - contur. Fardul de ochi, in combinatie cu rimelul si conturul ar putea sa fie un pic prea mult pentru mediul business. Aplica-l doar pe pleoapa superioara.

In ceea ce priveste buzele, chiar si mediul office admite folosirea unor culori mai puternice, atata timp cat te pun in valoare. Opteaza pentru nuantele de rosu si maro. Evita totusi nuantele de mov; sunt considerate mult prea agresive.

Nu exagera cu blush-ul. Un strop dintr-o nuanta calda este mai mult decat suficient pentru a oferi stralucire fetei. Prea mult fard de obraz va da impresia unui machiaj pretentios si va deranja vizual. Important este ca cei din jur sa se concentreze asupra a ceea ce ai de spus, avand in fata lor o prezenta placuta.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare