Machiaj & Cosmetica

#machiaj #make-up #cosmetice #frumusete #india #indianca

Cum sa realizezi un machiaj in stil indian

Te fascineaza indiancele cu ochii lor patrunzatori, sariul si dansul lor tulburator din buric? Poate pana acum n-ai avut ocazia sa te apropii de stilul si sa-ti pui pui in valoare costumul tau de indianca achizitonat cu ceva timp in urma. Acum insa este momentul sa-l scoti din sifonier si sa-i redai stralucirea. Ai grija insa, o costumatie perfecta nu poate exista fara un machiaj pe masura.

De altfel, trebuie sa stii ca un make-up de acest fel nu este unul usor de obtinut. Insa, chiar daca trebuie sa-i acorzi o atentie mai speciala, nu este imposibil de redat. Fii atenta la pasii prezentati mai jos si da viata magiei indiene.


Care sunt punctele esentiale


In arta make-up-ului indian accentul cade intotdeauna pe sprancene, sublinierea ochilor si a buzelor. Fondul de ten este mai inchis, pentru a aduce cu pielea maslinie care le caracterizeaza pe indience. Cum realizezi machiajul?

1 Aplica o crema de fata drept baza pentru machiaj. Este recomandata pentru ca atenueaza porii si permite astfel machiajului sa reziste mai mult.

2 Foloseste batonul corector pentru estomparea imperfectiunilor si aplica un fond de ten cu o nuanta mai inchisa pentru a reda cat mai bine aspectul unei indience veritabile.

3 Foloseste pudra pentru a uniformiza fondul de ten si aplica un fard de obraz care sa iasa in evidenta. Pentru pometi se foloseste un blush cu o nuanta o idee mai inchisa.

4 Zona ochilor este cea mai importanta in realizarea machiajului indian. Astfel, trebuie sa ai grija ca aceasta sa arate perfect. Foloseste anticearcanul pentru a acoperi micile imperfectiuni si utilizeaza tusul sau creionul negru pentru accentuarea privirii.

5 Pentru evidentierea pleoapelor este de preferat sa utilizezi doua culori. Poti opta de exemplu pentru auriu si verde masliniu. Dupa ce ai intins fardul de ochi cu o pensula, traseaza deasupra si dedesubtul pleoapei o linie de tus sau creion negru. Ulterior aplica gene false si mascara.

6 In functie de nuanta de fard pe care ai ales-o pentru evidentiarea pleoapelor asortezi si rujul. In cazul de fata, in combinatie cu verdele de la ochi merge foarte bine un gloss roz. Pentru a te asigura ca acesta rezista pe buze timp indelungat, aplica si un strat subtire de pudra.

7 Pentru un machiaj cat mai rezistent apeleaza la un truc folosit de make-up artistii: pulverizarea cu apa. Apa este un fixator excelent. Astfel, aplic-o la sfarsitul machiajului peste fondul de ten cu un pulverizator sau dintr-un tub de apa termala. Apa termala se gaseste in farmacii. Pulverizatorul se foloseste de la o distanta de 15-20 de centimetri pe fata si pe gat.

8 Un machiaj indian nu este complet daca nu aplici si bindi-ul, acel accesoriu aplicat pe frunte care definitiveaza look-ul femeii indience. Pe vremuri, acesta era un semn pe care aveau voie sa-l foloseasca doar femeile maritate.

Acum ca ai savarsit machiajul perfect, este momentul sa pregatesti sariul acela superb, sa pui accesoriile potrivite unei aparitii etno-culturale de senzatie si sa pasesti gratioasa precum o adevarata frumusete indiana.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare