Machiaj & Cosmetica

#bronz #antioxidanti #exfoliere #alimentatie sanatoasa #ulei de catina #bronz natural

Cum sa obtii un bronz uniform si de durata

Vara s-a instalat deja, vremea fiind chiar caniculara, iar tu cu siguranta esti cu gandul la vacanta si relaxare. Totodata, astepti cu nerabdare sa mergi la plaja si sa te infrupti din gingasia soarelui, pentru a obtine un bronz perfect. Iata cateva trucuri si sfaturi care te pot ajuta sa obtii unul dintre cele mai incantatoare bronzuri, dar si de durata:


1. Ai grija la orele de expunere

Primul pas catre un bronz uniform, fara arsuri si de durata este acela de a respecta orele de plaja. Nu exagera cu expunerea la soare din dorinta de a te bronza cat mai repede, deoarece s-ar putea sa obtii niste arsuri grave, care sa te tina in camera intreaga vacanta. Cele mai bune ore de plaja sunt dimineata, pana la ora 11.00 si seara, dupa ora 18.00.


2. Exfolierea

Un alt pas important pentru a obtine un bronz de durata este exfolierea pielii. Inainte de a te expune la soare, trebuie sa iti pregatesti pielea. Elimina celulele moarte cu ajutorul unui scrub, apoi foloseste si o crema puternic hidratanta sau ulei de masline.


3. Expunerea progresiva

De asemenea, daca vrei ai un bronz de durata, este bine sa te expui progresiv la soare. In prima zi, stai doar 10 minute dimineata, si 10 minute seara, apoi mareste perioada progresiv.


4. Uleiul de catina

Pentru un bronz de durata si uniform, poti folosi cu incredere si uleiul de catina, care te protejeaza de razele ultraviolete si previne imbatranirea prematura a pielii. Amesteca o lotiune speciala de dupa plaja cu ulei de catina si pulverizeaza acest amestec pe piele. Vei obtine un bronz intens, aramiu si stralucitor.


5. Adopta o alimentatie bogata in antioxidanti

Melanina, substanta care stimuleaza pigementarea pielii, nu este produsa doar de soare, ci si de anumite alimente bogate in carotenoide (beta-caroten, alfa-caroten, luteina, zeaxantina, licopen). Aceasti antioxidanti se gasesc in general in fructele si legumele care sunt viu colorate, precum salata verde, spanacul, rosiile, morcovul, ardeiul gras, avocado sau caise.

Sursa foto: marhabadeals.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare