Machiaj & Cosmetica

#ruj #blush #mascara #gene #sprancene #stil #machiaj

Cum sa iti pui in evidenta atuurile

Fiecare femeie are un atu, pe care ar trebui sa il puna in evidenta cu ajutorul machiajului. Ai ochii mari si expresivi, obraji pronuntati sau gene lungi, perfect definite? Iata care sunt regulile de baza pentru a-ti pune in evidenta atuurile.

 

1. Ochii

Cel mai evident mod de a atrage atentia este prin conturarea ochilor. Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului. Cert este ca o privire luminoasa te va scoate imediat din anonimat. Pentru aceasta, evidentiaza-ti ochii cu ajutorul conturului, fie ca este vorba de creion, tus sau fard. Incepe de la coltul inferior si traseaza linia pana la exteriorul ochiului. Linia contur ar trebui sa fie destul de groasa pentru a se observa atunci cand ochii tai sunt foarte deschisi.

Nu iti contura si pleoapa inferioara, in interior. Acest lucru iti va face ochii sa para mai mici. In plus, risti sa te alegi cu vreo infectie sau sa te ranesti.

2. Obrajii

Atunci cand aplici fardul de obraz, zambeste. Acesta este cea mai usoara modalitate de a gasi zona ideala unde ar trebui sa se aplice blushul, acolo unde toti rosim in mod natural. Cu ajutorul unui pamatuf, aplica fard pe pometi, apoi cu o pensula, intinde-l inainte si inapoi spre linia parului. Pentru a face culoarea sa para cat mai naturala, ca si cum ar fi stralucirea pielii tale, intinde blush-ul astfel incat sa treaca si de linia obrazului.

Nu incerca sa iti conturezi doar obrazul, mai ales daca folosesti o culoare mai pronuntata. Vei avea un look fals, mai potrivit de fapt pentru o iesire spectaculoasa sau pentru reviste.

3. Buzele

Poarta o nuanta de ruj complementara cu cea naturala. Cu cat pielea ta este mai inchisa, cu atat poti purta tonuri din ce in ce mai inchise. Daca ai pielea deschisa, poarta nuante de bej, roz sau coral. Pentru pielea mai inchisa, merg de minune nuantele de maro, mov sau rosu.


Daca vrei sa alegi o culoare mai deschisa decat buzele tale, nu depasi nuanta aleasa cu mai mult de un ton. Daca optezi pentru un ruj mult prea deschis, risti sa obtii un look inestetic .

4. Genele

Evidentiaza-le prin mascara . Inainte de a incepe machiajul, indeparteaza excesul de rimel de pe capatul periutei. Pozitioneaza-ti mana la baza sprancenelor si trece-o usor printre gene. Pentru a evita excesul sau lipirea genelor, rasuceste usor periuta in timp ce aplici rimelul. Rimelul negru arata bine pentru orice culoare de ochi, insa pentru un look mai subtil, incearca un rimel maro.

Nu aplica mascara pe genele inferioare. Prea mult rimel va crea o umbra in jurul ochilor si te va face sa arati obosita.


5. Sprancenele

Contureaza-ti cu grija sprancenele. Forma potrivita iti va lumina privirea, facandu-te sa arati foarte odihnita si vioaie. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa profiti de forma cu care te-a inzestrat natura si sa indepartezi firele inestetice. Perie-le si apoi fixeaza-le cu ajutorul unui gel pentru sprancene .

Nu le subtia mult prea tare si fii atenta atunci cand tunzi firele prea lungi. Sprancenele subtiri nu mai sunt in trend si in plus, parul care va creste se va observa destul de mult pana cand va ajunge la o lungime normala pentru pensat .

Citeste si:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului