Machiaj & Cosmetica

#hidratare buze # hidratare piele #ingrijire piele #ingrijire ten #piele

Cum sa iti protejezi pielea de frig. 5 sfaturi esentiale

Frigul iti poate da multe batai de cap, iar pielea este cea care sufera cel mai mult din cauza temperaturilor scazute. Din fericire, exista cateva trucuri cu ajutorul carora poti lupta impotriva efectelor nedorite ale frigului, precum pielea uscata sau crapata, foarte inestetica.

Bea multa apa

Poate ti se va parea ciudat, dar chiar daca in sezonul rece nu iti vine sa bei la fel de multa apa ca si vara, e obligatoriu sa o faci. Doar asa pielea va fi hidratata suficient, i se va mentine elasticitatea, iar toxinele vor fi eleminate ajuntand astfel la mentinerea tonusului epidermei.

Si pentru ca hidratarea vine si din exterior, e bine de stiut ca tendinta in sezonul rece e ca aerul din incaperi sa devina tot mai uscat, din cauza folosirii dispozitivelor de incalzire. Insa, cu ajutorul unui umidificator sau pur si simplu al unui vas cu apa asezat pe calorifer, asiguri o umiditate adecvata in spatiul in care locuiesti, astfel incat pielea ta sa nu aiba de suferit.

Foloseste creme de corp

Inainte de a pleca dimineata de acasa, aplica pe fata si pe maini o crema hidratanta. Fa acest lucru cu tot corpul tau de fiecare data cand iesi de sub dus. Daca ai o piele delicata, sensibila, e bine sa eviti sa te speli pe maini cu sapun de foarte multe ori pe zi.

Nu iti neglija nici ochii, pentru ca pielea mult mai subtire din jurul lor e afectata usor de frig. Cauta o crema delicata, care sa iti asigure o pelicula protectoare a acestei zone sensibile.

Foloseste balasam pentru buze

In sezonul rece buzele trebuie neaparat protejate. Pielea lor subtire sufera atunci cand temperaturile scad, de aceea trebuie sa ai mereu la tine un balsam pentru a le hidrata. Si pentru barbati exista astfel de produse special concepute.

Spala-te cu apa calduta

Probabil ca te-ai gandit nu o data ca cea mai simpla metoda de a te incalzi dupa ce ai umblat prin frig este sa te bagi intr-o cada plina cu apa fierbinte. Doar ca trupul tau nu-ti va fi atat de recunoscator precum crezi, intrucat discrepanta mare dintre pielea inghetata si apa fierbinte il vor face sa sufere. Asadar, apa calduta e cea mai indicata.

Poarta haine din bumbac

Hainele din bumbac sunt un must have al oricarui sezon. Ele permit pielii sa respire si ai nevoie de asta chiar si atunci cand e rece. Pielea nu trebuie sa se sufoce si nu e bine sa transpiri cand e frig.

Sursa foto: modernskinhealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului