Machiaj & Cosmetica

#pedichiura perfecta #manichiura perfecta #pedichiura #manichiura

Cum sa iti faci singura manichiura si pedichiura perfecte

Se spune ca unghiile reprezinta oglinda igienei tale, asa ca, pe langa faptul ca manichiura este un trend, aceasta impune si anumite rigori in societate. Astfel ca, pentru a nu fi privita cu suspiciune, unghiile tale trebuie sa arate perfect. Totusi, uneori pot aparea si scapari in aceasta privinta. Ei bine, in urmatoarele randuri vei afla pasii care te vor ajuta sa iti realizezi o manichiura si o pedichiura perfecte, chiar la domiciliu, fara sa mai cheltuiesti o avere pe la saloanele de infrumusetare.


1. Forma unghiilor

Forma perfecta a unghiilor, potrivit specialistelor in manichiura, este "squoval". Aceasta nu este nici patrata, dar nici rotunda si seamana foarte bine cu forma ovala de la baza unghiei. Aceasta este o noua tendinta in manichiura, care merge spre cat mai multa naturalete. Forma patrata face ca degetele sa para destul de dolofane, spun specialistele.


2. Lungimea egala

Pentru a te asigura ca unghiile tale au aceeiasi lungime la ambele maini, compara-le cu cele de la mana cealalta dupa ce le-ai taiat si pilit.


3. Cum pregatesti lacul de unghii

Daca vrei ca lacul de unghii sa se intinda perfect, fara nicio imperfectiune, nu agita flaconul, ci rostogoleste-l in palme. In acest fel, acesta nu va mai face bule de aer.


4. Degresarea unghiilor

Dupa ce ti-ai taiat si pilit unghiile, inmoaie un tampon de vata in acetona si sterge-ti fiecare unghie. Astfel, vei elimina excesul de uleiuri sau urmele de sapun de pe unghii, care pot cauza exfolierea rapida a lacului.


5. Cum aplici lacul de unghii

Pentru a obtine o intindere perfecta a lacului de unghii trebuie sa il aplici in straturi subtiri. Mai intai incepi cu un strat de baza, apoi cu strat subtire pe mijloc, dupa care cate unul pe laterale.

Daca lacul de unghii nu acopera suficient de la prima aplicare, lasa unghiile sa se usuce cateva minute, apoi repeta procesul.


6. Corectare si uscare

Odata ce pedichiura sau manichiura este gata, cu un betisor de urechi inmuiat in acetona, remediaza greselile.

Pentru a accelera procesul de uscare aplica un jet de aer rece peste unghii pentru un minut. Ai grija ca uscatorul sa fie la cel putin 12 centimetri departare de maini sau de picioare.


7. Hidratare

Pentru a-ti hidrata pielea dupa ce ti-au facut manichiura si pedichiura, baga un prosop umed in cuptorul cu microunde, da-te cu crema pe maini si pe picioare si inveleste-le in prosopul cald pentru cateva minute. Acest proces are un efect asemanator tratamentului cu parafina.

Sursa foto: voodooboutique.typepad.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare