Machiaj & Cosmetica

#aparat #ochi #electric #mecanic #accesoriu #clestisor #gene #aparat de intors gene

Cum sa folosesti aparatul de intors genele

Majoritatea femeilor vor magnificele gene curbate. Cele care nu au avut sansa de a se naste cu gene impresionante sau care pur si simplu vor un efect spectaculos pot apela la diverse moduri de a le recurba „artificial”. Cea mai buna optiune pentru a obtine efectul dorit este aceea de a utiliza un instrument de intors genele.

Exista doua feluri de aparate pentru a dobandi gene perfect intoarse: mecanic (clestisorul de intors genele) si electric (aparatul electric de intors genele).  

Clestisorul de intors genele. In ceea ce priveste clestisorul mecanic, nu mai este niciun secret: prinzi genele intre cele doua capete si exerciti o presiune, timp de 7-8 secunde. Clestisorul nu este un instrument de tortura. Este foarte simplu de utilizat, iar efectul „dupa folosire” este de-a dreptul spectaculos. In doar cateva secunde, ai gene frumos curbate, cu un aspect natural.

Clestisorul de intors gene se utilizeaza inainte de aplicarea machiajului si se foloseste doar pentru genele de pe pleoapa superioara. Astfel, ochiul pare mult mai mare, iar genele sunt bine distribute, plasate ca un evantai, gata pentru a aplica mascara care iti place.

  • Cleste pentru intors genele, pe sectiuni  - Japonesque. Aparatul metalic asigura curbarea genelor, pe sectiunile dorite. Acesta trebuie pozitionat foarte aproape de jumatatea lungimii genelor, iar miscarea poate fi repetata pana la obtinerea rezultatului dorit. Vei obtine un efect excelent fara a mai incarca genele cu mascara. Pret: 35 lei

Aparatul electric de intors genele. Acest nou accesoriu de machiat a devenit indispensabil pentru cele care vor gene bine curbate, pe termen lung. Cu o dimensiune foarte mica, aparatul se utilizeaza usor, fara sa existe vreun pericol.

Exista doua versiuni ale acestui aparat: unul care seamana cu un rimel cu perii foarte scurti si altul care seamana cu clestisorul mecanic, insa functioneaza cu ajutorul unor baterii.  Ambele se bazeaza pe ajutorul caldurii. Aparatul electric actioneaza puternic asupra firelor de par si impreuna cu presiunea exercitata dau forma dorita. Procedeul seamana in mare masura cu un aparat profesional de coafat parul. Temperatura aparatului de intors genele se regleaza in functie de textura genelor.  

  • Un astfel de exemplu este aparatul de intors genele Panasonic EH2331P803 cu dubla actiune: incalzire si actiune mecanica. Este un accesoriu care nu ar trebui sa lipseasca din nicio trusa de ingrijire personala . Genele sunt rasucite si separate prin dubla actiune, mecanica si termica, aplicata genelor prinse intre lamele. Alimentarea aparatului de intors genele se face cu ajutorul a doua baterii. Pret: 82 lei

Dupa ce ti-ai ales aparatul potrivit, urmeaza pasii de mai jos pentru a-l utiliza:

Pas 1. Pentru a proceda corect, este bine sa te asezi in fata unei oglinzi pentru a avea o vizibilitate buna.

Pas 2. Introdu genele intre capetele aparatului si tine-le strans cateva secunde, apoi indeparteaza-le. Incearca sa prinzi genele cat mai de la baza.

Pas 3. Executa doua-trei presiuni, la nivelul genelor, apoi relaxeaza. Ochiul trebuie tinut inchis.

Pas 4. Daca vrei gene foarte curbate, repeta procedeul.

Pas 5. Asteapta cateva secunde inainte de a aplica primul strat de mascara. Pentru un efect natural, nu incarca genele foarte tare cu rimel, ci doar cat sa le nuantezi.

Sfaturi :

•    Este important sa folosesti cu blandete aparatul sau clestisorul de intors genele pentru a nu le brutaliza si pentru a nu le rupe.

•    Aparatul sau clestisorul de intors genele nu alungeste genele, ci doar le intoarce.

•    Daca genele tale sunt foarte scurte, clestisorul sau aparatul nu poate fi folosit.

Aparatele de intors genele dauneaza sanatatii?

Clestisorul sau aparatul de gene trebuie folosit corespunzator si nu trebuie utilizat in exces. Aparatele de intors genele pot deteriora usor textura firului daca nu se foloseste cu masura.

Clestisorul sau aparatul de intors gene nu se foloseste dupa ce ai aplicat mascara. Genele deja incarcate sunt supuse unei presiuni mai mari, iar riscul de rupere este mai mare deoarece compozitia rimelului le face sa se lipeasca intre ele sau de aparat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare