Machiaj & Cosmetica

#make-up #cosmetice #machiaj

Cum sa faci machiajul sa dureze

Machiajul parca dispare de pe fata ta, la doar cateva ore de la aplicare. Daca vrei sa dureze mai mult fara sa fii nevoita sa il refaci de cateva ore pe zi, atunci trebuie sa apelezi la niste trucuri. Iata cativa pasi care te vor ajuta sa te machiezi correct, astfel incat rezultatul sa se mentina pe tot parcursul zilei.

 

 

Pasul 1. Curata pielea inainte de aplicarea machiajului

Regula de aur pentru intretinerea pielii si aplicarea machiajului este curatarea pielii. Intretinerea pielii respectand cei trei pasi esentiali: curatare, tonifiere si hidratare te vor ajuta sa iti mentii tenul mereu proaspat si sa faci machiajul sa dureze.

Hidratarea corespunzatoare iti va proteja pielea de razele nocive ale soarelui, vant, frig si factorii poluanti din mediu. Pielea sanatoasa garanteaza ca produsele de machiaj se vor “aseza” corespunzator, iar textura acestora nu va fi influentata de eventualele probleme de ten aparute in urma unei ingrijiri necorespunzatoare.

Este important sa stii si sa aplici correct crema hidratanta . Incepe din centrul fetei, cu miscari usoare si lasa-o sa se usuce pret de cateva minute, inainte de a trece la fondul de ten. De asemenea, alege produse de ingrijire care sa corespunda tipului tau de ten. Tenul uleios contribuie la degradarea machiajului, iar tenul sensibil este predispus la alergii. Cu astfel de probleme, ai toate sansele ca machiajul sa nu tina prea mult.

Pasul 2. Foloseste o baza de machiaj

Baza de machiaj este un produs special conceput pentru a pregati pielea pentru machiaj. In plus, iti rasfata pielea si ii confera un aspect uniform. Baza de machiaj ajuta machiajul sa dureze; majoritatea nu contin uleiuri sau parfum, oferindu-ti posibilitatea unei aplicari precise a fardurilor.

Acest produs este ideal pentru persoane cu ten mixt , tinand zona T sub control. Este important sa astepti cateva minute dupa ce ai aplicat baza de machiaj, pentru ca aceasta sa fie absorbita de piele. Nu ai nevoie de un burete special; aplica baza de machiaj cu degetele, in special in zonele cu probleme, unde machiajul nu rezista: barbie, buze, pleoape.

Pasul 3. Nu te feri sa utilizezi pudra

Multe persoane considera ca pudra incarca fata, imbatraneste sau ca aceasta nu este neaparat un “must-have” al machiajului. Dimpotriva, pudra este special conceputa pentru a uniformiza aspectul pielii, dupa ce ai aplicat fondul de ten. In plus, are rol in a fixa machiajul. Foloseste un produs cu o textura usoara, pentru ca pudra in exces va face tenul sa arate artificial si mult prea incarcat. Insista asupra zonei T. Pielea ta va ramane mata si va avea un aspect ireprosabil.


Pasul 4. Aplica fardul de pleoape in straturi

Asta nu inseamna ca trebuie sa incarci ochii cu fard de pleoape ; foloseste straturi fine pentru a face machiajul sa dureze. Inainte de a aplica primul strat, tamponeaza un pic de pudra pe pleoapa, pentru ca aceasta va fixa machiajul. De asemenea, acelasi lucru poti face si cu mascara. Ai grija insa ca, dupa ce ai aplicat doua straturi de rimel, sa folosesti o periuta speciala, pentru a separa genele si a indeparta excesul.

Pasul 5. Fixeaza rujul

Daca nu folosesti un produs rezistent la transfer, este mai greu sa nu aplici rujul cel putin o data pe parcursul zilei. Totusi, pentru a-l face sa dureze mai mult pe buze, specialistii recomanda cateva trucuri. Foloseste creionul contur, pentru ca acesta reprezinta baza pentru ruj. Asta nu inseamna ca trebuie sa exagerezi cu aplicarea acestuia. Ai grija sa alegi exact nuanta rujului, pentru a nu crea un efect estetic neplacut.

Un alt mod de a mentine culoarea rujului pe buze este sa aplici inainte un strop de fond de ten sau de pudra. O alta procedura este de a aplica rujul de mai multe ori. Dupa primul strat de ruj, preseaza buzele cu ajutorul unui servetel, pentru a indeparta excesul, apoi aplica din nou. Repeta prcedura de cateva ori, pana obtii nuanta dorita.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului