Machiaj & Cosmetica

#inrijire ten #ingrijire #ten

Cum sa arati mereu bine, fara sa te machiezi

De cele mai multe ori tenul de arata perfect, iar cele mai multe dintre noi incercam sa ascundem imperfectiunile abuzand de machiaj. Exisa insa cateva trucuri la care poti apela pentru a arata bine faa sa porti machiaj.

Sunt doar cateva trucuri de ingrijire, insa pe care le ignorm sau nu le dam importanta cuvenita. Acestea trebuie insa sa se regaseasca in rutina ta de ingrijire, zilnica si saptamanala.

Spala-te pe fata de doua ori pe zi

Tenul trebuie curatat de praf si impuritati de doua ori pe zi. Dimineata si seara, dupa demachiere, pentru a elimina orice urma de machiaj ramasa, daca este cazul, pentru a elimina exceul de sebum, praful si alte murdarii. Tenul trebuie curatat cu o spuma sau un gel speciale, adecvate tipului tau de ten.

Demachieri zilnice

Chiar daca nu ai purtat machiaj este important sa-ti cureti tenul cu o solutie micelara. Vei observa ca aceasta curata porii in profunzime, chiar daca anterior te-ai spalat temeinic. Din cand in cand poti apela si la o solutie tonica de curatare. Aceasta din urma trebuie aleasa in functie de tipul tau de piele.

Aplica creme hidratante

Cremele hidratante sunt foarte importante. Asigura-te ca ai o crema de noapte si una de zi, speciale pentru tenul tau, si aplica-le cu sfiintenie dupa fiecare curatare a tenului, fara exceptie.

Exfoliaza-ti pielea

Este foarte important ca o data pe saptamana sa-ti exfoliezi tenul. Prin exfoliere se elimina celulele moale, iar porii se curata in profunzime. Inainte de a aplica exfoliantul spala-ti tenul cu un gel sau o spuma de curatare. Cat tenul este inca umed aplica esfoliantul si cu ajutorul unei dischete demachiante umede maseaza tenul  folosind miscari circulare. Clateste apoi foarte bine si usuca tenul prin tamponare cu un prosop curat.

Nu uita de buze!

Buzele sunt centrul atentiei. Acestea nu trebuie neglijate. Ca si tenul au nevoie de exfolieri si hirdatari intense. Foloseste un exfoliant special pentru buzem de doua ori pe saptamana. In rest spala-le bine cu apa si aplica balsam hidratant ori de cate ori este nevoie.

Nu iesi din casa fara protectie solara, chiar si pe timp de iarna

De fiecare data, inainte de a iesi din casa foloseste protectie solara atat pentru ten cat si pentru buze. Aceasta va apara tenul de razele UV si vor preveni aparitia petelor inestetice. Iar vara va proteja tenul de arsuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare