Machiaj & Cosmetica

#zile ploioase #machiaj #sfaturi machiaj # trucuri frumusete #rimel rezistent la apa

Cum sa arati impecabil in zilele ploioase: 5 ponturi care te-ar putea ajuta

Vremea schimbatoare poate reprezenta o problema pentru coafura ta zilnica, dar si pentru machiaj. Este indicat ca, inainte sa pleci de acasa, sa urmaresti prognoza meteo pentru a face alegerile potrivite in ceea ce priveste stilul tau. Iata cateva ponturi care te pot ajuta sa arati impecabil, chiar si pe o vreme ploioasa.


1. Mai putin inseamna mai mult

Cand vine vorba despre vremea ploioasa, mai putin este cea mai buna alegere. Nu iti incarca tenul cu prea multe culori si foloseste un machiaj cat mai simplu.

In ceea ce priveste parul, poti alege sa il prinzi intr-o coada si sa porti o palarie sau o esarfa. Vei fi eleganta si te vei simti bine, iar vremea urata de afara nu iti va afecta imaginea.


2. Foloseste fond de ten si pudra

Pentru a face fata estetic unei zile ploioase de primavara, este bine sa folosesti o pudra pentru fixarea machiajului. Fondul de ten va finisa machiajul si iti va proteja pielea de factorii nocivi, iar pudra va ajuta la pastrarea machiajului, chiar daca vei merge prin ploaie.


3. Alege rimelul rezistent la apa

Daca vrei sa eviti ca rimelul sa se intinda pe toata fata, este indicat sa folosesti unul rezistent la apa. De asemenea, daca iti doresti sa evidentiezi mai bine ochii, poti alege sa folosesti si un creion dermatograf, dar si acesta trebuie sa fie rezistent la transfer, pentru a pastra aspectul impecabil al machiajului pe parcursul intregii zile.


4. Foloseste rujul potrivit

Pe o vreme ploioasa nu este indicat sa apelezi la luciul de buze, intrucat acesta nu are atat de multa rezistenta precum rujul. Alege un ruj intr-o culoare puternica, care sa reziste la conditiile meteo nefavorabile si sa ramana pe buze cat mai mult timp.


5. Nu uita niciodata umbrela

Poate ti se pare ca daca pastrezi zi de zi in poseta o umbrela ar putea fi o adevarata povara, insa aceasta iti poate salva look-ul cand te astepti mai putin. Decat sa te prinda vremea ploioasa nepregatita, mai bine alegi sa tii tot timpul in poseta o umbrela. Pentru a se potrivi cu orice tinuta vestimentara, alege o umbrela transparenta. Astfel, vei reusi sa arati bine si cand afara ploua.

Sursa foto: psychologies.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare