Machiaj & Cosmetica

# aplicare fard #sfaturi machiaj #fard de pleoape #fard

Cum sa aplici corect fardul de pleoape

Aplicarea fardului de ochi este relativ usor de realizat daca ai invatat sa faci corect acest lucru. Cum sa alegi nuanta potrivita pentru culoarea ochilor si a pielii, de ce perii ai nevoie, cum folosesti culorile pentru a crea umbre - toate sunt importante si, daca ai fost corect indrumat, aplicarea fardului de pleoape devine o joaca. Iata un mic ghid in acest sens.

Alege periile de machiaj potrivite

Exista un motiv pentru care artistii celebri nu picteaza cu degetul - este mult mai greu sa creezi o capodopera fara instrumentele adecvate. Acelasi lucru este valabil si pentru aplicarea unui machiaj reusit. Investeste in cateva perii cosmetice bune pentru o aplicare uniforma, precisa si igienica a machiajului. Din fericire ai de unde alege, oferta fiind foarte bogata. Periile sintetice sunt de preferat celor din fibre naturale, acestea fiind mai accesibile si mai usor de curatat.

Aplica o umbra de baza pe ploape

Folosind peria de fard de ochi, aplica pe pleoape nuanta de baza preferata. Daca ai ochii caprui, alege o culoare mai stralucitoare. In functie de aspectul pe care il doresti, adu aceasta culoare de baza pana la osul fruntii sau chiar mai sus.

Aplica culoarea in zona ochilor cu ochii deschisi si foloseste miscarile indreptate catre linia gatului. In acest fel nu vei depasi niciodata zona si nu vei avea linii dezordonate.

Concentreaza umbra intunecata in pliul pleoapei

Culorile intunecate atrag lumina, astfel incat plasarea unui ton mai intunecat de umbra in pliul peleoapei face ca ochii sa para mai mari prin adaugarea de adancime si dimensiune exact la locul potrivit.

Pentru a obtine acest aspect, foloseste o perie cupola si traseaza o umbra intunecata, plasata chiar de-a lungul soclului ochiului, urmand forma ochiului dintre osul fruntii si pleoape. Maroul profund este universal flatant, indiferent de culoarea ochilor.

Dupa aplicarea acestei umbre, inchide ochii si amesteca, netezind orice linie dura si focalizand pigmentul pe coltul exterior al ochiului in forma de “V”.

Foloseste un creion de contur gene inchis la culoare

Creionul de gene aplicat corect poate face ca genele sa para mai groase si ochii mai mari. Daca nu esti o fana a creionului pentru gene, poti obtine un aspect la fel de interesant cu un fard de ochi superintunecat. Foloseste o perie plana, cu peri scurti pentru a aplica culoarea intunecata de-a lungul marginilor pleoapei superioare, unde incep genele si de-a lungul liniei inferioare a genelor.

Aplica o linie nude palida pe marginea cea mai de jos a ochiului pentru a face ca ochiul sa para mai mare si mai stralucitor. Asigura-te, insa, ca ai ales un produs rezistent la apa.

Evidentiaza ochii cu o umbra stralucitoare

Creeaza senzatia ascendenta a sprancenelor si adauga-le o nota de ridicare prin aplicarea unui fard de ochi pal sau stralucitor direct sub frunte. Pentru un efect mai stralucitor, poti folosi un creion special. Adauga aceeasi nuanta de culoare sidefata in coltul interior al ochiului pentru a lumina machiajul.

In final, aplica cateva straturi din rimelul preferat si esti gata!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare