Machiaj & Cosmetica

# aplicare blush #trucuri de machiaj #forma fetei #blush #machiaj #cosmetice

Cum sa aplici blushul corect in functie de forma fetei

Dintre toate produsele cosmetice, blush-ul poate sa faca diferenta, aducand un aer mai tineresc si mai sanatos pielii tale. Cu un plus de stralucire pe care bronzerul nu o poate da si evidentiind trasaturile intr-un mod corespunzator, blush-ul este artificiul pe care te poti baza in orice moment. Cu toate acestea, este nevoie sa stii cateva lucruri pentru a obtine toate beneficiile lui.

Pregateste-ti pielea in mod corect

Pentru ca blush-ul tau sa se imbine perfect cu pielea si sa se pasteze intreaga zi, este absolut necesar sa cureti tenul si sa il hidratezi corespunzator inainte. Pielea uscata sau uleioasa nu poate sustine machiajul, iar mentinerea ei sanatoasa, curata si bine hidratata, contribuie foarte mult la fixarea si durata de viata a machiajului.

Oe de alta parte, rolul blush-ului este de a accentua formele fetei, ceea ce inseamna ca el trebuie aplicat diferit in functie de forma fetei.

Aplicarea blush-ului pe fata in forna de inima

Daca ai fata lunga, pometii proeminenti si barbia ingusta, se poate spune ca ai o fata in forma de inima. In acest caz, aplica blush-ul in forma de “C”, incepand din partea de sus a pometilor si urcand spre tample. Foloseste mai multe linii, de fiecare data de la pometi in sus, catre tample.

Aplicarea blush-ului pe fata alungita

Daca fruntea, obrajii si linia maxilarului au aproximativ aceeasi latime, fata ta este alungita. Aplica blush-ul incepand din partea cea mai proeminenta a obrazului si continuanad catre nas si catre tample. Adauga o nota de blush pe frunte si la coada sprancenelor pentru a completa aspectul.

Aplicarea blush-ului pe fata patrata

Daca ai liniile pometilor drepte si linia maxilarului destul de plata, ai o fata patrata. In aceat caz ar trebui sa aplici blush-ul pe toata suprafata a pometilor, de la coltul fruntii pana la linia parului cu miscari lungi si delicate, de jos in sus. Totodata, intinde blush-ul de la coltul ochilor, in jos, pana la nas.

Aplicarea blush-ului pe fata rotunda

Daca obrajii reprezinta partea cea mai proeminenta a fetei si ai barbia curbata, te incadrezi printre persoanele cu fata rotunda. Pentru cea mai buna aplicare a blush-ului, uita-te in oglinda, zambeste si gliseaza fardul pe pometii obrajilor, folosind o perie de marime medie si miscari delicate catre tample si catre lobul urechii.

Aplicarea blush-ului pe fata ovala

Daca fata ta este lunga, ai obrajii proeminenti, barbia si fruntea inguste, inseamna ca are forma ovala. Incepe sa intinzi blush-ul din partea cea mai proeminenta a pometilor si sa duci fardul in jos catre lobul urechii si apoi catre tample. Pentru echilibru, adauga o mica tusa si deasupra tamplelor.

Intinde blush-ul foarte bine

Sa stii ca doar aplicarea lui in zonele potrivite nu este suficienta - trebuie sa te asiguri ca el este si foarte bine intins. Foloseste un burete umed sau o perie pentru a omogeniza si intinde fardul foarte bine pe suprafata fetei. El trebuie sa arate cat mai natural, culorile amestecandu-se si combinandu-se foarte bine cu tonul pieliui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului