Machiaj & Cosmetica

#unghii puternice #ingrijire unghii #unghii

Cum sa ai unghii mai puternice! Trucurile simple la care sa apelezi

Pentru unghiile fragile care se exfoliaza si se rup tot timpul exista remedii. Iata care sunt tehnicile simple prin care oricine poate avea unghii mai puternice si mai sanatoase, cu minim de efort.

Fereste-le de apa

Pentru a avea unghii puternice evita sa le tii foarte mult timp in apa pentru ca aceasta le inmoaie. Atunci cand sunt suprahidratate, paturile unghiilor se maresc cand apa este absorbita si se contracta cand umezeala se evapora, facandu-le vizibil fragile si predispuse la exfoliere. Pentru a evita ca unghiile sa devina moi, foloseste intotdeauna manusi de cauciuc cand speli vasele si petrece mai putin timp sub dus sau in piscina.

Pileste-le corect

De modul in care iti pilesti unghiile depinde daca acestea raman rezistente sau se vor rupe. Pileste-le intr-o singura directie, ridicand pila de pe unghie de fiecare data – aceasta este cea mai buna si singura metoda prin care iti poti pili unghiile pentru a le mentine mai puternice. Foloseste o pila fina si nu face miscari foarte puternice pentru ca astfel ai putea rupe unghiile.

Nu aplica substante chimice pe unghii

Din nefericie, multe dintre produsele pentru unghii, de la oja la substantele pentru indepartarea aceasteia, sunt pline de chimicale extrem de daunatoare. Cel mai intelept este sa eviti oja cu efect de gel, manichiura acrilica, acetona sau sa alegi variantele non-toxice care exista pe piata.

Protejeaza cuticulele

Cuticulele nu trebuie taiate, din contra trebuie protejate. Cuticulele au rolul de a proteja foarte bine unghia de infectii si este cel mai bine sa nu fie indepartate, chiar daca manichiurista ta incearca sa te convinga ca manichiura nu va fi altfel impecabila. Poti impinge usor cuticula spre radacina unghiei, cu un betisor special pentru manichiura, in cazul in care este prea lata sau nu iti place cum arata.

Renunta la oja periodic

Industria cosmeticelor din aceasta categorie incearca sa vina cu inovatii cat mai spectaculoase, pentru a face ca manichiura sa reziste cat mai mult timp pe unghiile femeilor. Insa unghiile incep sa se degradeze, daca stau o perioada lunga de timp facute cu oja. Curata unghiie cat mai bine dupa cel mult cinci zile de la aplicarea ojei si lasa-le sa respire si sa isi revina, pana la urmatoarea vizita la salon.

Adopta o dieta sanatoasa

O conditie esentiala pentru a-ti pastra unghiile puternice este o dieta alimentara cat mai sanatoasa. Mananca alimente bogate in antioxidanti, magneziu si fier. Orice deficienta nutritionala afecteaza de regula sanatatea unghiilor.

Taie-ti unghiile

Chiar daca iti plac unghiile lungi cu forma deosebita, nu le lasa sa creasca prea mult daca vrei sa fie puternice. Unghiile scurte nu se rup atat de usor atunci cand desfasori activitatile de zi cu zi si in plus au un aspect mult mai ingrijit.

Fa-ti tratamente acasa

Exista multe tratamente benefice pentru unghii pe care le poti face acasa. Pentru unghiile ingalbenite poti face o masca cu lamaie si bicarbonat de sodiu pe care sa o lasi sa actioneze 15 minute si care va inlatura petele. Pentru cuticule extrem de uscate, foloseste ulei de cocos sau ulei de masline.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare