Machiaj & Cosmetica

#ingrijire ten iarna #hidratare ten #ingrijire ten #iarna #machiaj

Cum sa ai un ten perfect in sezonul rece

Pentru ca sezonul rece se apropie, tenul are nevoie de o atentie deosebita. Acorda-i ingrijirea de care are nevoie si pe care o merita. Pana la urma si tu ai nevoie de un mic rasfat, la fel ca orice femeie. Iata de ce trebuie sa tii cont.

Curatarea tenului

Poti sa incerci chiar acum o masca de fata noua, dar nu inainte de a-ti curata tenul. Curatarea in profunzime a tenului este necesara, tocmai pentru a dezvalui un strat nou, fin si sanatos de piele.

In cazul in care pana acum ai incercat sa iti cureti tenul cu diverse produse exfoliante, poti incerca de aceasta data sa faci acest lucru cu ajutorul unei perii faciale, aceste dipozitive oferind in plus un masaj excelent si efect de lifting. Atunci cand tenul este incarcat cu puncte negre si afectat de acnee, o solutie pentru a-l curata in profunzime este sauna faciala, o inovatie in domeniul frumusetii care lasa pielea moale, curata si mai elastica.

Aplica masti hranitoare si hidratante pe buze

Buzele reprezinta una dintre cele mai sensibile zone ale fatei, in sezonul rece. Din cauza vantului si temperaturilor scazute, s-ar putea sa observi ca buzele tale sunt crapate si au un aspect neplacut. Inainte de venirea frigului, ofera-le buzelor un tratament adecvat pentru a se mentine sanatoase si frumoase, chiar si in sezonul rece. Incepe prin a le exfolia, pentru a scapa de stratul de piele moarta, apoi aplica un strat generos de balsam de buze. Pentru ca buzele sa isi mentina aspectul sanatos, plin, hidratat si sa aiba o culoare frumoasa, aplica periodic masti care hidrateaza si refac tesutul.

Bea apa inainte de culcare

Un truc care te ajuta sa iti mentii tenul sanatos in sezonul rece este cel care presupune ca in fiecare zi, sa bei un pahar mare cu apa, inainte sa mergi la culcare pentru ca pielea ta sa fie hidratata peste noapte. Formeaza-ti o rutina din acest obicei si pielea ta va straluci de sanatate. In afara de apa pe care ar trebui sa o bei, rasfata-ti tenul si cu cremele de seara potrivite. Acorda o atentie deosebita zonei din jurul ochilor, iar pentru fata alege o crema care contine acid hialuronic si vitamina E, pentru a impiedica aparitia ridurilor si pentru a reda elasticitatea pielii.

Ingrijeste-ti parul cu ulei de migdale

Pentru ca parul sa isi recapete stralucirea si sanatatea, aplica pe lungimea firului de par ulei de migdale si lasa-l sa actioneze cel putin o ora pentru o mai mare eficienta. Nu exista nimic mai simplu si efectele sunt uimitoare! Uleiul de migdale este un aliat excelent si pentru piele, datorita continutului ridicat de vitamina A si E. Uleiul de migdale calmeaza iritatia pielii, hidrateaza si impiedica aparitia ridurilor.

Dormi pe o fata de perna din matase

Acesta este un truc simplu, care functioneaza indiferent de sezon. Atunci cand dormi pe o fata de perna de matase, eviti ruperea si distrugerea firului de par, in timpul noptii, atunci cand te intorci de pe o parte pe alta. S-a mai demonstrat, de asemenea, ca fata de perna din matase ajuta la prevenirea aparitiei ridurilor, asadar iti ajuti atat parul cat si tenul atunci cand apelezi la acest truc.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului