Machiaj & Cosmetica

#picioare #cosmetice #frumusete #spa #ingrijire

Cum sa ai picioare superbe in doar 8 pasi

Cine nu-si doreste picioare care arata superb? Vara se apropie si cu siguranta abia astepti sa porti papuceii si sandalutele pe care ti i-am cumparat pentru sezonul estival. Dar pentru aceasta este foarte important sa le ingrijesti cum trebuie inainte si sa le acorzi o atentie mai deosebita, mai ales in perioada aceasta. Uite aici cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa-ti pastrezi picioarele frumoase pe tot parcursul verii.

 

1 Indeparteaza oja

 

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci in tratamentul picioarelor este sa indepartezi oja de pe unghi. Curata bine pana nu mai ramane niciun reziduu. Astfel, iti poti da seama si daca unghile tale sunt sanatoase sau au probleme. Daca poti, este indicat sa folosesti o solutie pentru curatarea ojei care sa nu contina accetona, este mai putin daunatore unghiilor tale.

 

2 Inmoaie-ti bine picioarele in apa calduta

 

Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este sa-ti inmoi picioarele in apa calduta si sapun aproximativ 10 minute.  Pentru si mai multa relaxare, poti adauga saruri minerale sau uleiuri esentiale . Dupa aceea, freaca-ti cu atentie unghiile de la picioare pentru a inlatura celulele moarte si impuritatile. De asemenea, pentru a-ti pastra unghiile sanatoase, evita sa le dai cu oja tot timpul. O data la doua saptamani lasa-le sa respire cateva zile.

 

3 Indeparteaza bataturile

 

Dupa ce ai terminat cu inmuiatul, indeparteaza usor bataturile inestetice si pielea aspra de la calcai folosind o piatra ponce. Asa iti vei pastra pielea catifelata si moale.

 

4 Pastreaza-ti unghile scurte

 

Unghiile lungi la picioare nu sunt foarte estetice si iti dau un aer neingrijit. Achizitioneaza-ti un echipament bun pentru pedichiura care sa te ajute sa mentii frumusetea picioarelor tale. O pedichiura adecvata este foarte importanta asa ca fa-ti timp cel putin o data la doua saptamani pentru a-ti taia unghiile cum trebuie. Da-le o forma frumoasa asigurandu-te insa ca nu ai lasat colturi netaiate care ar putea cauza inflamatii .

 

5 Maseaza-ti picioarele cu o crema hidratanta

 

Pentru a obtine rezultate minunate, este indicat sa-ti masezi zilnic picioarele cu o lotiune cremoasa. Aceasta este foarte potrivita pentru a-ti pastra pielea hidratata si pentru a da picioarelor tale un aspect fin si frumos.

 

6 Nu indeparta complet cuticulele

 

Evita sa indepartezi pielitele de la unghii, mai bine impinge-le usor inapoi o data pe saptamana cu ajutorul unui stick special pentru cuticule .

 

7 Aplica un strat de oja

 

Ca un ultim pas, aplica un strat de oja. Alege culoarea care sa se potriveasca personalitatii tale si hainelor pe care le porti in timpul zilei. Vara opteaza pentru culori lumioase si calde. Ai grija, atunci cand te dai cu oja, sa folosesti  separatoare de vata intre degete pentru a evita astfel sa le murdaresti de lac.

 

8 Alege pantofi confortabili

 

Fii atenta atunci cand iti cumperi pantofii, sa fie lejeri, sa nu te stranga si sa nu-ti faca bataturi  sau alte inflamatii. O pereche de incaltari frumoasa dar incomoda poate face mult rau picioarelor tale.

Foto : www.runningwithheels.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare