Machiaj & Cosmetica

# cercuri negre #cercuri sub ochi #cearcane #machiaj

Cum sa acoperi cercurile negre de sub ochi cu ajutorul machiajului

Nu exista nici o cura miraculoasa care sa te scape de cercurile negre de sub ochi, asa ca singura solutie ramane sa inveti sa le ameliorezi si apoi sa le acoperi in mod inteligent cu ajutorul machiajului sau a altor produse cosmetice.

Cauzele cercurilor negre de sub ochi

Primul vinovat pentru aparitia lor este varsta. In cazul in care aceste cercuri sunt albastrui, cauza o reprezinta vasele de sange si pielea subtire din acea zona. Odata cu inaintarea in varsta, pielea devine mai translucida si vasele de sange sunt mai vizibile.

Daca cercurile sunt maronii, ele ar putea avea drept cauza hiperpigmentarea post-inflamatorie. Ele pot fi ereditare, pot proveni si de la frecarea cornica (din cauza unei alergii sau a lentilelor de contact care deranjeaza) sau pot aparea in urma leziunilor solare.

Lipsa de somn sau consumul alimentelor sarate sunt ele factori care agraveaza cercurile negre de sub ochi.

Protejeaza-te de soare

O mare parte din problemele pielii incep cu deteriorarea provocata de expunerea neprotejata la soare. Acest lucru duce la excesul de pigmentare a pielii de sub ochi. De aceea, utilizarea cremei de protectie solara in jurul ochilor este vitala.

Foloseste produse cosmetice pentru piele stralucitoare

Pe langa o protectie solara eficienta, ia in calcul utilizarea unui produs cosmetic care contine ingrediente care lumineaza pielea cum ar fi niacinamida, extractul de mure si vitamina C.

Incearca o crema hidratanta pentru ochi

Folosirea zilnica a unei creme de baza pentru ochi poate curata temporar pielea, astfel incat vasele de sange sa fie mai putin vizibile. Cremele pentru ochi sunt mai bune decat cele pentru fata, deoarece au o concentratie mai mare de emolienti pentru plumping si o textura mai groasa, ceea ce contribuie la o aderare mai eficienta in zona ochilor. Alege un produs care contine hialuronic sau glicerina - acestea hidrateaza cel mai bine zona din jurul ochilor. Pentru a imbunatati aspectul pigmentului maro, incearca o crema care face pielea sa straluceasca si care contine niacinamida si vitamina C, plus pigmenti care refleta lumina si estompeaza instantaneu aspectul de umbre intunecate.

Alege machiajul ochilor cu inteligenta

Asigura-te ca utilizezi un machiaj pentru ochi care nu curge si nu nu ajunge sub ochi, accentuand cercurile negre din acea zona. Evita creioanele grase pentru ochi si care pot curge in timpul zilei, miscandu-se in jurul ochilor. Opteaza pentru un creion dermatograf sau un rimel cu rezistenta la apa.

Demacheazat-te cu atentie

Pentru a evita cercurile negre de sub ochi, este important sa ne demachem corect. Nu ferca foarte mult pielea din jurul ochilor si utilizeaza uleiuri de curatare simple si hidratante. Totodata, pentru a evita iritarea, foloseste apa calda si nu fierbinte.

Odihneste-te si hidrateaza-te corespunzator

Este esential sa beneficiezi de cel putin 7 ore de somn in fiecare seara si sa ai o dieta echilibrata, bogata in legume si fructe proaspete. Aceste lucruri nu te vor scapa de cercurile negre de sub ochi, dar vor mentine pielea intr-o forma optima. Totodata, hidrateaza-te corespunzator, consumand pana la 10 cani pe zi de apa sau bauturi neindulcite.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare