Machiaj & Cosmetica

#machiaj #masca de protectie

Cum realizam un machiaj care rezista sub masca de protectie, intr-o zi torida

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat ordinea si cursul vietii in 2020. Ne-am vazut cu totii nevoiti sa ne adaptam unui nou stil de viata, ghidat dupa reguli stricte, iar cea care naste cele mai multe controverse este purtarea mastii de protectie. Pe langa toate dilemele si dificultatile create de acest „accesoriu”, femeile au una in plus: cum se pot simti frumoase chiar si cu masca pe fata.

Masca de protectie a adus o provocare in plus pentru reprezentantele sexului frumos, deoarece purtarea mastii dauneaza grav machiajului. Astfel ne-am vazut puse in fata a doua optiuni: fie nu mai purtam machiaj deloc, fie ne pregatim sufleteste ca acesta sa se transfere pe masca.

Exista, totusi si o cale de mijloc. Make-up artistii folosesc de multa vreme tehnici de asigurare a rezistentei indelungate a machiajului. Acestea s-au si imbunatatit odata cu aparitia unor produse sigilante si a unor spray-uri de fixare puternice, dar si gratie dezvoltarii unor formule mai sofisticate pentru fondurile de ten. Daca nu esti, insa, dispusa sa achizitionezi un spray de fixare profesional (care poate fi foarte costisitor) sau un fond de ten cu formula rezistenta, sunt cateva trucuri care te pot ajuta sa impaci si machiajul, si masca!

Pasi esentiali si trucuri pentru un machiaj rezistent si sub masca

Inainte de orice, cea mai importanta este curatarea corespunzatoare a tenului si hidratarea adecvata a acestuia.

Pasul urmator este aplicarea unui primer care sa uniformizeze tenul, asigurand astfel un rezultat final optim.

Aici intervine primul truc care poate face diferenta. Odata ce primer-ul a intrat un piele, pulverizati pe toata fata un strat fin de spray de fixare. De indata ce acesta si-a facut efectul putem merge mai departe cu machiajul.

Fie ca va doriti un machiaj elaborat, fie ca doriti unul cat mai natural, un spray de fixare a machiajului este esential. Puteti gasi acest produs in foarte multe variante in functie de nevoile tenului, dar si de buget. Sprayul de fixare poate fi inlocuit foarteusor cu apa termala naturala, o varianta destul de accesibila, cu foarte multe beneficii pentru ten.

Trucul esential pentru un machiaj care rezista chiar si sub masca de protectie sta in aplicarea fondului de ten. Aveti nevoie doar de o pensula de aplicare a fondului de ten pufoasa, rotunjita, cu care sa puteti tampona bine, fara sa agresati pielea. Aplicati pe pensula o cantitate mica de fond de ten, dupa care pulverizati spray de fixare. Cu pensula astfel pregatita incepeti aplicarea pe fata prin tamponare cu miscari rapide (sprayul de fixare va face ca fondul de ten sa se usuce mult mai repede decat in mod normal).

Atentie! Pentru aceasta tehnica nu se recomanda folosirea unui buretel. Acesta va absorbi spray-ul de fixare, iar rezultatul va lasa de dorit. Tehnica poate fi folosita de cate ori aveti nevoie, in functie de gradul de acoperire pe care doriti sa il obtineti.

Dupa fondul de ten, aplicati o pudra de fixare si inca un strat de spray de fixare si cea mai importanta etapa a sesiunii de make-up a luat final. De aici puteti improviza dupa bunul plac.

Cu ajutorul acestor trucuri, machiajul dumneavoastra va rezista mai mult sub masca de protectie, chiar si intr-o zi torida.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului