Machiaj & Cosmetica

#balsam de par #fond de ten #cosmetica #pensat #parfum #ingrijire

Cum poti corecta cele mai comune greseli de infrumusetare

De multe ori, procesul de infrumusetare nu necesita doar folosirea unor produse specifice tenului sau parului tau. Conteaza foarte mult si cum folosesti aceste produse de infrumusetare, de aceea, inainte de a le utiliza, este bine sa citesti ghidul de aplicare, care insoteste fiecare produs sau sa intrebi un specialist. Iata cateva dintre cele mai frecvente greseli de infrumusetare si cum le poti corecta!


1. Aplicarea balsamului pe tot parul

Cele mai multe persoane aplica balsamul de par la fel ca samponul: incepand din partea de sus a scalpului pana la varfuri. O metoda gresita, deoarece aplicarea balsamului pe tot parul poate da un aspect inestetic podoabei capilare, ingreunandu-l si facandu-l sa capete un aspect gras.

Cea mai buna modalitate de aplicare a balsamului de par este sa il intinzi incepand din zona urechilor si sa mergi in jos, pe linia radacinilor. Astfel, vei capata volum si nu vei mai fi nevoita sa te speli atat de des.


2. Aplicarea fondului de ten imediat dupa crema de hidratare

O alta greseala frecventa in procesul de infrumusetare este aplicarea imediata a fondului de ten dupa de ai folosit crema hidratanta, care trebuie mai intai sa intre bine in piele pentru a da o rezistenta mai buna a machiajului pe durata intregii zile.

Inainte de a aplica fondul de ten, este bine sa astepti cel putin 1 minut pentru ca pielea sa absoarba crema sau, daca nu ai timp, sa tamponezi fata putin cu servetel si apoi sa utilizezi fondul de ten.


3. Sa te parfumezi dupa ce te-ai imbracat

Parfumurile pot pata tesaturile si, in contactul cu fibrele textile, pot crea un miros neplacut. Parfumurile trebuie aplicate direct pe piele in anumite zone, precum incheieturile mainilor, la baza gatului sau in spatele urechii. De asemenea, nu freca incheieturile dupa ce te-ai dat cu parfum, deoarece acest lucru nu face decat sa descompuna structura moleculara a acestuia.


4. Pensatul aproape de oglinda

Daca te pensezi prea aproape de oglinda, nu vei reusit decat sa te concentrezi asupra fiecarui fir de par si sa ignori total forma sprancenei. O mai buna modalitate este sa te pensezi intr-o oglinda mare, la lumina naturala si sa te indepartezi putin de oglinda dupa pensarea primei sprancene pentru a verifica simetria lor.

Sursa foto: realsimple.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare