Machiaj & Cosmetica

#crema #ingrijire ten #produse ingrijire #exces de sebum

Cum iti alegi corect crema de fata pentru vara

Temperaturile ridicate din timpul verii genereaza multe schimbari la nivelul tenului. Cea mai frecventa dintre acestea este excesul de sebum. Prin urmare este important ca in sezonul cald sa schimbi crema pe care o utilizezi in mod obisnuit si sa folosesti noi produse pentru eliminarea excesului de sebum. Iata cum poti alege produsele de ingrijire potrivite pentru tenul tau.

Pentru pielea uscata

Cel putin pentru o vreme poti renunta la uleiurile grase. Alege un produs cu o consistenta mai slaba, in locul celor puternic hidratante. O varianta ar fi sa aplici cremele diferentiat, in functie de zonele afectate. Mai exact, daca mainile continua sa fie uscate, foloseste o lotiune grasa, in schimb, daca nivelul secretiei seboreice la nivelul tenului este crescut in aceasta perioada, foloseste o crema de fata usoara. Apa termala face minuni.

Pentru pielea normala

Daca pielea ta incepe sa dea semne de suferinta pe frunte, pe nas si in zona barbiei, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa dai deoparte crema pe care o folosesti in mod obisnuit si sa o inlocuiesti cu un ser facial pentru ten normal, care are o textura mai fina, dar care continua sa hidrateze tenul in profunzime.

Pe timp de vara, poti incerca produsele recomandate in mod obisnuit pentru persoanele cu ten gras.

Pentru tenul mixt sau gras

Cel mai greu este atunci cand ai un ten mixt sau gras, pentru ca vara problemele se accentueaza si mai mult. Cea mai simpla solutie este sa incerci pe cat posibil sa reduci utilizarea cremelor. Alege mai degraba produsele care curata tenul si elimina excesul de sebum. Poti folosi mai des mastile de fata, care vor contracara efectul lucios al pielii si vor elimina cantitatea crescuta de grasimi eliminate prin pori.

Sursa foto: beauty.pianetadonna.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului