Machiaj & Cosmetica

#machiaj #frumusete #stil #produse cosmetice #stil feminin #ingrijire ten #machiaj si cosmetica

Cum depistezi produsele cosmetice expirate

Pana si cele mai calitative produse cosmetice isi pierd proprietatile la un moment dat, chiar daca eticheta arata ca ele se incadreaza inca in perioada de valabilitate. Conditiile de pastrare joaca si ele un rol important in aceasta ecuatie, de aceea este dificil de stabilit cu exactitate in ce masura mai pot fi acestea utilizate in conditii sigure. Iata cum depistezi produsele de infrumusetare expirate, inainte sa suferi consecinte nefaste.

O buna cunoastere a semnalmentelor care indica starea necorespunzatoare a produselor cosmetice pe care le aplici te poate scuti de incidente estetice, precum iritatiile, cosurile sau descuamarile pielii.

Cremele cu hidrochinona

Cremele pentru fata care contin hidrochinona au o durata de viata surprinzator de mica, fiind si produsele cosmetice care arata cele mai evidente semne de expirare. Daca ai o astfel de crema care incepe sa prinda o nuanta maronie, inseamna ca nu mai este sigura pentru a fi utilizata. Pentru o conservare mai buna, pastreaz-o in cutii ermetice sau chiar la frigider.

Produsele anti-acneice

Produsele care trateaza acneea sunt supuse deteriorarii timpurii, de aceea este recomandat sa le pastrezi la o temperatura cat mai scazuta. In circumstante optime, ingredientele speciale de conservare (peroxid de benzoil, acid salicilic) mentin proprietatile intacte intre 4 si 6 luni. In caz contrar, produsele se inchid la culoare, isi modifica mirosul si consistenta.

Cosmeticele pe baza de acid glicolic

Folosit pentru capacitatile sale superioare de exfoliere, acidul glicolic face parte din componentele multor masti exfoliante pentru ten. Odata cu trecerea timpului, ingredientele care ar trebui sa aduca beneficii frumusetii tale provoaca, in schimb, iritatii puternice. Cum stii cand nu mai poate fi folosit un astfel de produs? Imediat ce implineste trei luni de la prima utilizare.

Cremele hidratante

Cremele hidratante vin in foarte multe sortimente dedicate unui anumit tip de protectie. Daca produsul contine ingrediente anti- imbatranire , expira in general mai repede. O crema pentru hidratare simpla poate rezista pana la un an fara probleme.

Modificarea culorii, aparitia unor mici depozite dure in compozitie si schimbarea mirosului intitial sunt semne certe ca nu mai poti sa folosesti produsul.

Retinoidele

Componentele eficiente anti-imbatranire, retinoidele, rezista intre 9 luni si un an. Dupa acest termen, ele nu isi mai fac efectul asa cum se cuvine. Aceleasi semne de expirare sunt valabile si in cazul lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare