Machiaj & Cosmetica

#ten #sapun #ingrijire ten #alegere sapun #tip ten

Cum alegi sapunul potrivit pentru tenul tau

Vrei sa ai un ten sanatos, luminos si mereu proaspat? Sapunul pe care il alegi are un rol foarte important atunci cand vine vorba despre sanatatea si frumusetea chipului si a pielii tale. Iata cateva sfaturi utile de care trebuie sa tii cont daca vrei sa alegi sapunul potrivit pentru tenul tau:

1. Sapun pentru tenul gras

Acest tip de ten este mereu lucios, in special in zona fruntii, a nasului si a barbiei. Inainte de a cumpara un sapun pentru acest tip de ten, trebuie sa fii foarte atenta la ingredientele pe care le contine. Acestea trebuie sa fie cat mai delicate, sa nu contina ulei si sa fie cat mai naturale. Daca folosesti sapunuri care contin foarte multe substante artificiale, chimice, precum acidul glicolic, fata ta se va irita si se va ingrasa si mai tare.

De asemenea, pentru tenul gras, cel mai indicat ar si sa folosesti, o data pe saptamana, si un sapun exfoliant, care va ajuta la eliberarea porior si la eliminarea toxinelor care favorizeaza aparitia cosurilor si a punctelor negre.

2. Sapun pentru pielea uscata

Pielea uscata, spre deosebire de tenul gras, este lipsita de sebum, este fada si da impresia ca se exfoliaza mereu. Daca ai un astfel de ten, sapunurile ideale pentru tine sunt cele hidratante, care contin glicerina, un compus incolor care se dizolva foarte bine in apa. De asemenea, acest tip de sapun se poate amesteca foarte usor si cu alti umectanti. Caracteristica acestui sapun este aceea ca absoarbe umezeala din aer si hidrateaza pielea in mod natural.

3. Sapun pentru pielea sensibila

Pielea sensibila se irita si se inflameaza foarte usor. Pentru acest tip de ten trebuie sa folosesti un sapun cu o consistenta foarte usoara, fara parfum si cu un pH echilibrat. Sapunurile pentru copii sau cele cu glicerina sunt perfecte pentru acest tip de ten. Evita-le pe cele cu substante chimice sau cu alcool, deoarece irita foarte usor pielea.

4. Sapun pentru tenul mixt

Tenul mixt este o combinatie intre pielea grasa si pielea uscata. In cazul in care ai un astfel de ten, evita sapunurile speciale pentru tenul gras sau pentru tenul mixt. Alege un sapun cu glicerina sau cu formule special create pentru pielea mixta.

Sursa foto: bienestar.salud180.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare